Annons

Moa Folke vann Tegelberga Open – första segern som proffs

I blåst och rusk avgjordes Tegelberga Open under söndagen. Det var en väntad topptrio, men Moa Folke från Landeryds GK drog ifrån och tog sin första proffsseger i överlägsen stil.
Golf • Publicerad 26 maj 2019
Det var soligt, men blåsigt, när 2019 års upplaga av Tegelberga Open avgjordes i helgen.
Det var soligt, men blåsigt, när 2019 års upplaga av Tegelberga Open avgjordes i helgen.Foto: Tegelberga GK

– I dag var det ännu mer blåsigt och lite regn, så det var tufft, säger segraren, Moa Folke.

I slutändan blev det en storseger för henne och nu klättrar hon upp till förstaplaceringen i Swedish Golf Tour. Folke var den enda golfaren i hela tävlingen som lyckades gå runt under par. Efter de tre tävlingsdagarna slutade hon med fyra slag under par.

Annons

På delad andraplats kom landslagsamatören Linn Grant från Rya GK och proffsdebuterande Emma Svensson från Ringenäs GK med två slag över par.

– Jag slår ganska långt, det brukar vara min styrka. Så det hjälpte mig i det tuffa vädret. Jag kom in bra i ronden i dag och räddade par på första hålet. Så jag fick lite extra självförtroende och lite medgång, förklarar Moa Folke sin seger.

En glad segrare visar upp sina priser. Moa Folkes vinst i Tegelberga Open var hennes första någonsin i proffssammanhang.
En glad segrare visar upp sina priser. Moa Folkes vinst i Tegelberga Open var hennes första någonsin i proffssammanhang.Foto: Swedish Golf Tour

Från Svenska Golfförbundets sida var man mycket nöjd med tävlingen, som arrangerades för andra året i rad.

– Banan överträffade allas förväntningar, även om de var höga sedan förra året. Det är verkligen en bana som håller måttet för tävlingar på den här nivån, säger Sofia Pettersson, ansvarig för damernas proffstour.

– Jag hoppas vi kan komma tillbaka nästa år och även kanske ta större steg med tävlingen i framtiden, fortsätter hon.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons