Annons

Mittback gör debut mot Silkeborg

På fredagen träningsmatchar TFF vidare, denna gång mot danska Silkeborg. Det lär då bli debut för nye mittbacken Hugo Andersson.
Fotboll • Publicerad 21 februari 2019 • Uppdaterad 22 februari 2019
Peter Swärdh under träningsmatchen mot Värnamo. På fredagen väntar Silkeborg i Danmark.
Peter Swärdh under träningsmatchen mot Värnamo. På fredagen väntar Silkeborg i Danmark.Foto: Tomas Nyberg

Efter 1–3 i lördags mot Helsingborgs IF får TFF en ny chans att vinna en träningsmatch när laget på fredagen reser över sundet för att möta Silkeborg, tvåa i den danska superettan.

– Det blir deras genrep innan deras serie startar igen. Det blir ytterligare en tuff match för oss, säger TFF-managern Peter Swärdh.

Annons

Han hoppas att TFF denna gång är med från starten av matchen, till skillnad från i lördags då TFF låg under med 0–3 i paus mot HIF.

– Vårt kollektiva försvarsspel var inte tillräckligt starkt. Vi slarvade bort matchen. Men andra halvlek vann vi och då var vi bättre, säger Peter Swärdh.

Tanken är att det senaste nyförvärvet, mittbacken Hugo Andersson som lånats in från Malmö FF resten av säsongen, ska göra debut i TFF-tröjan.

I TFF-laget finns det nu två Hugo Andersson. Sedan tidigare finns 21-årige Hugo Andersson, som flyttades upp i A-truppen för tre år sedan, i laget.

Ska ni ge någon av dem ett smeknamn så att ni kan skilja på dem tilltalsmässigt?

– Ha ha, det har jag inte funderat på ännu. Vi får se vad det landar i, säger Peter Swärdh.

Jamsin Sudic är fortfarande skadad. Dessutom missar Erik Andersson matchen. Han är öm i sitt knä efter en smäll i matchen mot Helsingborg.

Salif Camara Jönsson, som inte var med mot Helsingborg, har tränat hela veckan och är uttagen i truppen.

Silkeborg IF ligger tvåa i den danska andraligan, fyra poäng bakom ledande Viborg. Nästa helg har serien återstart då de danska lagen spelar höst-vår. Silkeborg är bland annat två poäng före Nykøbing, som TFF besegrade för en och en halv veckan sedan med 2–1.

I laget finns en svensk, Shkodran Maholli, som tidigare spelat i Halmstads BK, Åtvidaberg, Häcken och Sirius.

Annons

Silkeborg ligger cirka fyra mil väster om Århus.

Matchen har avspark klockan 14 på fredagen.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons