Missarnas afton på Vångavallen

Trelleborg Artikeln publicerades
Foto:Christer Thorell/IBL

Trots att det blev mållöst på Vångavallen i matchen mellan TFF och Dalkurd så saknades det sannerligen inte chanser. Närmast var TFF-anfallaren Zoran Jovanovic, som hade en nick i stolpen. Det blev "bara" en poäng för TFF.

– Gör man inte mål, så blir det inte mer, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist.

Två av superettans bästa försvar möttes på Vångavallen under lördagseftermiddagen – TFF och Dalkurd. Och det märktes främst i den första halvleken då de båda nykomlingarna hade svårt att skapa heta chanser.

Helt annat var det i andra. Dalkurd satte fart på matchen och var ytterst nära att ta ledningen i matchen. TFF-målvakten Fredrik Persson gjorde en magisk räddning på skottet från Dusan Djuric strax utanför straffområdet.

– Han fick en bra träff och dyk på den. Men som tur var, så var det en ännu bättre räddning, säger Fredrik Persson.

Dalkurd var på väg att äta upp matchen, men TFF kom igen. Laget bytte in Freddie Brorsson med 20 minuter kvar, vilket gav en positiv effekt på laget.

Direkt så vaskade TFF fram två kalaslägen. Zoran Jovanovic hade en nick i stolpen och på den efterföljande returen var Kristian Haynes nära att göra mål.

Några minuter senare hade anfallaren Salif Camara Jönsson ett kalasläge att göra 1–0, men Dalkurdmålvakten Frank Pettersson gjorde en fin reflexräddning.

Trots en underhållande match blev det inga mål.

– Det bara att inkassera den här poängen vi fick och var tacksam för den och inte gräma sig över att man inte fick de andra två. Gör man inte mål, så blir det inte mer, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist.

Fredrik Persson:

– Jättebra spel från två lag som ville spela fotboll. Båda lagen är nog besvikna över 0–0, säger Persson, som höll sin nionde nolla för säsongen.

Bäst i TFF var förutom målvakten Fredrik Persson vänsterbacken Anton Tideman och anfallaren Salif Camara Jönsson. Även inhopparen Freddie Brorsson ska plussas för sin insats.

1 480 åskådare såg matchen på Vångavallen denna julilördag.