Annons

Missad lagkappsfinal för Ida Lindborg

Ida Lindborg har fått uppleva en final under EM-simningarna i Glasgow. På onsdagsförmiddagen var det nära att det blev en till, när det svenska mixedlaget på 4x100 meter fritt missade finalen med fyra hundradelar.
Simning • Publicerad 8 augusti 2018
Det svenska laget i finalen på 4x100 meter medley  mixlagkapp: Ida Lindborg, Louise Hansson, Johannes Skagius och Gustav Hökfelt. Sverige slutade åtta i finalen.
Det svenska laget i finalen på 4x100 meter medley mixlagkapp: Ida Lindborg, Louise Hansson, Johannes Skagius och Gustav Hökfelt. Sverige slutade åtta i finalen.Foto: Christine Olsson/TT

Ida Lindborg simmade sista sträckan när det svenska mixedlaget kom på åttonde plats i finalen på 4x100 meter medley tidigare i veckan. I den mixade lagkappen på 4x100 meter fritt tog Ida Lindborg hand om tredje sträckan, där hon noterade 55,97, att jämföra med 55,41 som hon hade när hon simmade den sista frisimssträckan i medleylagkappen.

– Det kändes okej första 50. Jag missade vändningen lite, sedan blev jag extremt trött. Jag orkade inte hela vägen, men det var sjukt kul att simma tillsammans, sa Ida Lindborg till SVT efter loppet.

Annons

I det svenska lagkappslaget på onsdagsförmiddagen simmade även Christoffer Carlsen, Isak Eliasson och Magdalena Kuras. Kuras simmade sista sträckan och blev passerad av det polska laget på slutet, annars hade det blivit final.

Tidigare under onsdagsförmiddagen hade Ida Lindborg 24:e bästa tid i försöken på 50 meter fjäril. Tiden, 27,20 var fyra tiondelar över personbästat. 26,91 var sista tiden till semifinal.

EM-simningarna i Glasgow avslutas på torsdagen. Ida Lindborg tar då hand om ryggsimssträckan i lagkappen på 4x100 meter medley för damer.

Björn GustavssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons