MFF-tränaren pratar inte om SM-guld

Fotboll Artikeln publicerades
Allan Kuhn, tränare i MFF.
Foto:Stefan Jerrevång/TT
Allan Kuhn, tränare i MFF.

Sju poäng ner till guldutmanarna med blott fyra allsvenska omgångar kvar att spela. Pratas det redan om SM-guldet i Malmö FF? – Inte ett ord om det förrän det är klart matematiskt, säger tränaren Allan Kuhn.

Alldeles i slutet av den näst sista träningen inför lördagens hemmamöte med Östersund trampade Malmö FF:s högerback Anton Tinnerholm snett och fick foten lindad.

– Jag har inte varit inne och kollat ännu, men jag är inte orolig. Jag tror inte att det var så farligt, säger tränaren Allan Kuhn.

Allsvenskans serieledare har lite bekymmer offensivt. Lagkaptenen Markus Rosenberg har fortfarande problem med sina ljumskar och är inte aktuell för spel på lördag. Det naturliga anfallsalternativet Jo Inge Berget är avstängd. Vem som ska spela på topp tillsammans med Alexander Jeremejeff avslöjar dock inte Kuhn.

– Vi försöker hitta lite lösningar, säger han.

Däremot deltog Magnus Wolff Eikrem, som missat de tre senaste omgångarna på grund av en fotskada, för fullt på träningen. Saknades gjorde dock vänsterbacken Behrang Safari (hälsena).

– Han ska försöka träna på fredagen, säger Kuhn om Safari.

TT: Sju poängs ledning med fyra matcher kvar – pratar ni redan om guld?

– Jag har sagt: inte ett ord om det förrän det är klart matematiskt. Man ska inte prata om sådant, det är bara dumt, säger Allan Kuhn.