Marko Johansson ser ut att missa Djurgårdsmatchen

Fotboll Artikeln publicerades
TFF:s målvakt Marko Johansson efter 2-1 målet i måndagens match i allsvenskan mellan BK Häcken och Trelleborgs FF på Bravida Arena. Han ser ut att missa lördagens match.
Foto: Adam Ihse/TT
TFF:s målvakt Marko Johansson efter 2-1 målet i måndagens match i allsvenskan mellan BK Häcken och Trelleborgs FF på Bravida Arena. Han ser ut att missa lördagens match.

Marko Johansson är ännu inte bättre i sin höft och målvakten riskerar att missa lördagens match mot Djurgården. Samtidigt väljer TFF att låta Jasmin Sudic vila som en säkerhetsåtgärd.

Marko Johansson fick ont i sin tidigare skadade höft i måndagens möte mot Häcken. Men han spelade då vidare trots smärtan.

Men svullnaden har inte gått ner och det ser ut som att TFF får klara sig utan målvakten i lördagens match.

– Det är mycket tveksamt om han kan spela. Just nu har han ont när han kastar sig och det är ju det han är på plan för att göra, säger TFF-tränaren Patrick Winqvist.

Beslutet kommer att tas på lördagen kort innan match. Om inte Marko Johansson kan spela kommer Dennis Petersson att få göra allsvensk debut. 24-åringen har tidigare i år stått i Svenska Cupen.

Den 19-årige tredjemålvakten Merlin Nuhanovic är därför uttagen som 19:e man i 18-mannatruppen, om Johansson inte kan stå.

– Vi har ju även ett tajt spelschema att ta hänsyn till nu, säger Patrick Winqvist.

TFF spelar hemma igen redan på onsdag mot bottenkonkurrenten Dalkurd. Därefter väntar Örebro nästa måndag.

Därför låter Winqvist mittbacken Jamsin Sudic vila från lördagens match.

– Han har inte ont i sitt knä men vi vill inte riskera någonting. Det finns risk för att han får känningar om han spelar mycket på kort tid, och vi vill inte hamna i den sitsen som vi gjorde mot Hammarby där han fick kliva av, säger Patrick Winqvist.

Troligen tar Lasse Nielsen Sudic plats i mittförsvaret.

TFF får även klara sig utan Zoran Jovanovic som är avstängd efter att ha fått sitt tredje gula kort senast.

Johan Brannefalk och Óttar Magnús Karlsson tar plats i truppen.

Vad talar för att er första seger på länge kommer mot Djurgården?

– Det hade varit skönt om vi fått första målet så att vi kunde föra en match för en gångs skull. Norrköpings mål i senaste hemmamatchen var faktiskt offside, har jag sett nu när jag tittat på det. Det hade varit skönt om vi fått lite flyt för en gångs skull, säger Patrick Winqvist.

Avspark

Inför TFF-Djurgården

Vad: Omgång 22 i allsvenskan i fotboll.

När: Lördag, 16.00

Var: Vångavallen.

Hur: TA-sporten rapporterar direkt från matchen på www.trelleborgsallehanda.se.

Läget i laget

TFF: (preliminärt): Dennis Petersson– Felix Hörberg, Lasse Nielsen, Alexander Blomqvist, Isak Jönsson, Anton Tideman– Robin Nilsson, Erik Andersson, Sebastian Ohlsson– Freddie Brorsson, Salif Camara Jönsson.

Avbytare: Merlin Nuhanovic (Marko Johansson), Johan Brannefalk, Albin Nilsson, Oscar Johansson, Furkan Motori, Deniz Hümmet, Óttar Magnús Karlsson.

Stort frågetecken för Marko Johansson som har ont i sin höft. Beslut om målvaktens medverkan tas på matchdagen. Zoran Jovanovic är avstängd. Johan Brannefalk och Óttar Magnús Karlsson tar plats i truppen. Marcus Pode är fortfarande utanför truppen på grund av konkurrenssituationen. Pode missade träningar förra veckan på grund av en tränarutbildning.

Motståndarkollen

Djurgården, som tagit 32 poäng och är åtta i tabellen, föll senast med 0–1 mot Brommapojkarna. Erik Johansson, Kevin Walker och Omar Eddahri saknades i den matchen, där även Jacob Une Larsson tvingades kliva av efter att han åkt på en smäll mot huvudet. Det är osäkert om de kan spela på lördagen, säger tränaren Özcan Melkemichel till Djurgårdens hemsida.

Tränarsnack

Patrick Winqvist, TFF: ”De har inte glömt att de tappade poäng mot oss senast. I deras senaste matcher har de agerat på ett nytt sätt, vi får se hur de agerar mot oss. Vi har haft en bra träningsvecka där vi hunnit med många saker.”

Özcan Melkemichel, Djurgården, (till klubbens hemsida): ”För vår del handlar det mycket om oss själva och nu har vi tränat mycket på anfallsspelet och vad vi vill offensivt. Jag tycker att det var för mycket stillastående och för mycket tillbakaspel (senast mot BP) för att vi ska kunna hota motståndarna mer när de spelar lågt försvar. Vi måste vara bättre på att hota och luckra upp låga försvar. Vi har haft problem med det när vi mötte Trelleborg hemma och i BP-matcherna.”

Visa mer...