Målvakten stannar i TFF

Fotboll Artikeln publicerades
TFF-profilen Fredrik Persson är redo för nya räddningar i superettan. På måndagen skrev målvakten på ett tvåårskontrakt.
Foto:Tomas Nyberg
TFF-profilen Fredrik Persson är redo för nya räddningar i superettan. På måndagen skrev målvakten på ett tvåårskontrakt.

Fredrik Fritz Persson kom till TFF från Staffanstorp redan 2000. Bortsett från två kortare utflykter har han varit klubben trogen. På måndagen skrev målvakten på ett nytt tvåårskontrakt.

33-åringen spelade 26 av 30 matcher med TFF i superettan under den gångna säsongen. Persson höll nollan elva gånger och kom med sina 81 i räddningsprocent trea i superettans målvaktsliga.

– Det finns många skäl till att behålla Fritz. Framförallt är det två anledningar; han är en väldigt duktig målvakt och så är han en TFF:are, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i TFF.

Fredrik Perssons kontrakt gick ut den sista november. Nu har han skrivit på ett nytt. Enligt Persson själv hade han inte kontakt med någon annan klubb, istället handlade det om att hitta en överenskommelse där TFF hjälper honom att hitta ett arbete vid sidan av fotbollen.

– Det handlade om att hitta en helhetslösning, så att man kan vara förberedd för den tid man lägger av. En situation som funkar för mig och min familj, säger Fredrik Persson.

– Men det här är inget varva-ned-kontrakt. Jag kommer att satsa hundra procent på fotbollen och på att fortsätta vara förstamålvakt.

Fredrik Persson är nöjd med sin insats förra säsongen.

– Helt okej. Men man måste sträva efter att hela tiden bli bättre.

Vad tycker du att du kan förbättra?

– Framförallt fotarbetet och spelet med fötterna, så att man kan fungera som en extra back om det skulle behövas.

I och med Fredrik Perssons förlängning har TFF två målvakter i truppen. Sannolikt kommer klubben att värva ytterligare en.

– Det är inte helt säkert. Vi får se, det kan bli så, säger Mattias Kronvall, som nu bara väntar på ytterligare en namnunderskrift av de spelare som klubben vill förlänga med från truppen 2016.

Magnus Andersson är kvar som assisterande tränare, men har inte gett något klart besked om spelarkarriären.

– Det vet vi inte än, men vi ser gärna att Magnus fortsätter. Vi pratas vid. Det viktigaste är att han i alla fall är kvar i klubben oavsett, säger Mattias Kronvall.

Fakta

TFF-truppen 2017

I dagsläget har 17 spelare kontrakt över nästa säsong:

Målvakter: Dennis Petterson, Fredrik Persson

Försvarare: Jacob Palander, Alexander Blomqvist, Robin Jacobsson, Anton Tideman.

Mittfältare: Philip Cascalheira, Kristian Haynes, Norlla Amiri, Mattias Håkansson, Furkan Motori, Freddie Brorsson, Johan Brannefalk

Anfallare: Marcus Pode, Filip Andersson, Zoran Jovanovic, Salif Camara Jönsson.

Klara förluster: Linus Müller, målvakt, Linus Fridolf, försvarare, Roger Thompson, försvarare, Robin Andersson, mittfältare, Denis Malovic, mittfältare, Freddie Sramek, mittfältare, Admir Osmancevic, anfallare

Visa mer...