Annons

Mållöst i Västerås trots mängder av chanser

TFF och Västerås delade på poängen. Trots flera bra chanser för båda lagen blev det mållöst.
Fotboll • Publicerad 22 april 2019
Carlos Gaete Moggia i Västerås SK.
Carlos Gaete Moggia i Västerås SK.Foto: Nils Petter Nilsson/TT

TFF kryssar vidare. Men 0–0 på Solid Park Arena i Västerås var ett litet steg framåt.

Det var en händelserik match där båda lagen skapade flera heta chanser.

Annons

– Man kan ju sammanfatta det som så att det var två lag som var tydligt bättre offensivt än defensivt. Jag tycker ändå detta är ett steg framåt. För vår del är jag nöjd med vår speluppbyggnad och hur vi spelade oss förbi deras press, säger TFF-managern Peter Swärdh.

Isak Jönsson hade en bra chans i slutet av första halvlek när han nådde högst på en frispark från Zoran Jovanovic. Men Anton Fagerström i hemmamålet kunde rädda.

Men bästa chansen i första halvleken hade hemmalaget. Västerås amerikan Brian Span, som kom in efter en halvtimme sedan Stefan Batan fått gå ut knäskadad, träffade ribban i 35:e minuten när han klev in från vänsterkanten och avslutade med ett skruvat skott.

– Vi hade lite problem i deras speluppbyggnad och fick inte tag på deras djupledslöp riktigt, säger Peter Swärdh.

Andra halvlek blev händelserik och TFF, som spelade upp sig offensivt, hade flertalet chanser.

Mattias Håkansson hade bara varit på plan i en halv minut innan han höll på att bli målskytt när han störtade mot bortre stolpen sedan Felix Hörberg slagit ett inlägg från höger. På den efterföljande hörnan nådde Hugo Andersson högst och fick på en fin nick men Anton Fagerström nådde bollen nere vid stolproten med fingrarna.

– Det är positivt att vi kan skapa chanser både i spelet och på fasta situationer. Men vi träffar inte alltid rätt adress när vi kommer fram i våra inläggslägen, säger Peter Swärdh.

I slutet hade hemmalagets Filip Tronet, en av de bästa på plan, en jättechans när han fick bollen vid straffpunkten men han sköt över.

Hugo Andersson rensade även på mållinjen i slutet efter en nick av Brian Span.

TFF höll därmed nollan för första gången sedan vinsten mot Malmö FF i maj förra året.

Annons

– Det är positivt för oss att hålla nollan, säger Peter Swärdh, som dock vill se förbättringar i TFF:s spel.

– Effektiviteten måste bli bättre från vår sida och vi måste bli bättre på att förhindra motståndarna från att bedriva anfallsspel, säger managern.

Han lät nyförvärvet Dennis Antwi spela sin första match från start då Salif Camara Jönsson saknades på grund av sina känningar i ryggen.

– Vi fick inte med honom lika mycket i spelet i dag som mot Norrby, men han visar goda intentioner i djupledsspelet, säger Peter Swärdh.

Salif Camara Jönsson väntas kunna träna igen på onsdag, liksom Robin Nilsson som missade matchen på grund av besvär i baksidan av låret.

TFF står nu på tre poäng efter fyra omgångar av superettan och får fortsätta jaga sin första seger sedan den 24 maj förra året. På söndag väntar Dalkurd på Vångavallen.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons