Kuststaden tog sjunde raka mot jumbon

Handboll Artikeln publicerades
Axel Månsson var en av de tongivande spelarna för Kuststaden mot Ligu.
Foto: Niklas Gyberg Ivarsson
Axel Månsson var en av de tongivande spelarna för Kuststaden mot Ligu.

Kuststaden fortsätter starkt i handbollens division tre. Under söndagen kom den sjunde raka segern i bortamatchen mot ligajumbon Ligu.

– Vi går in och gör det vi ska. Det är en arbetsseger kan man ju säga, förklarar Kuststadens tränare Jonas Johnsson.

Det dröjde till den tionde minuten i första halvlek innan Kuststaden tog taget om poängtavlan. Men efter det så släppte de aldrig ledningen.

Med hjälp av två mål av Max Falkman kvitterade Kuststaden samt tog ledningen mot Ligu. När matchen gick till halvtidsvila ledde trelleborgarna med 15–11.

– Vi får inte till det försvarsspel som vi haft innan utan låter dem vara med i matchen i första halvlek. Sen gör vi ett litet ryck och leder med fyra bollar i halvlek, säger tränaren.

– Det känns lite som att vi går och väntar på nästa match hemma mot serieledarna Eslöv, fortsätter Jonas Johnsson.

I den andra halvleken skulle ledningen utökas, men först var Ligu nära på att komma tillbaka. Då tog tränaren i Kuststaden, Jonas Johnsson, en timeout och efter det behöll Kuststaden sin ledning.

– Spelarna vet att vi är ett bättre lag än Ligu, men omedvetet ligger det kanske lite underskattning, säger Jonas Johnsson.

På de sista fem minuterna gjorde Fabian Söderberg tre mål och skickade sitt Kuststaden till en klar seger med 28–22.

Segern betyder för Kuststadens del att laget tar klivet upp till andraplatsen i tabellen efter sju raka segrar. Helsingborg skuggar dock bakom med en match mindre spelad och samma antal poäng.

På fredag ställs Kuststaden mot serieledande Eslöv. Jonas Johnsson hoppas att laget kan skrälla.

– Det är ju de som är favoriter och vi slår lite ur underläge, men kan vi bara höja oss och taggar i gång som i andra halvleken mot Ystadpågarna, då är vi med, säger han.

Ligu–Kuststadens HK 22–28 (11–15)

Kuststaden: Max Falkman 9, Axel Månsson 7, Fabian Söderberg 5, Sebastian Söderberg 2, Jimmy Voong 2, Viktor Faltin 1, Albin Cederberg 1, Harley Nilsson 1.