Klyver besviken efter soppatorsk

MC-sport Artikeln publicerades
Martin Klyver tog sig runt de 80 milen och gick i mål som 21:a förare.
Foto:Privat
Martin Klyver tog sig runt de 80 milen och gick i mål som 21:a förare.

Trelleborgaren Martin Klyver siktade på att slå sin 15:e plats från förra året. Men efter ett bensinstopp på första etappen slutade enduroföraren 21:a i det spanska ökenrallyt, Baja Aragón.

Ett års träning och uppladdning, massvis med spenderade pengar och drömmar om en bättre placering än förra året. Redan på den första etappen i lördags förstördes Martin Klyvers tävlingshelg i Spanien.

– För att göra en lång historia kort så hade motorcykeln som jag skulle ha kört havererat för ett par veckor sedan. Teamet fixade en ny, vilket jag tyckte var kanon, men det visade sig att de inte hade koll på bränsleförbrukningen, säger en nyss hemkommen Martin Klyver.

På den första, 18 mil långa etappen hände det som inte fick hända: Klyvers motorcykel stannade och 47-åringen fick knuffa den genom öknen i 38-gradig hetta.

– Det fanns en tankservice efter 102 kilometer, men jag kom bara 96. Efter att ha knuffat motorcykeln i tre kilometer hittade jag en man i publiken som hade lite bensin i en dunk, säger Klyver, som trots missödet tog sig runt de 80 milen.

På söndagen gick han i mål som 21:e förare, av totalt 22 i klassen. Bensinstoppet kostade trelleborgaren minst 45 minuter, säger han.

– Det känns lite surt men det var många där nere som var imponerade av att jag knuffade cykeln i alla fall. Jag kan inte gå och gräva ner mig, jag får se detta som en nyttig erfarenhet.

Nu väntar en paus från körandet. Huruvida han återvänder till Spanien för att köra Baja Aragón nästa år återstår att se.

– Det är inte alls säkert att jag kör för samma team i alla fall, de borde haft bättre koll, säger Martin Klyver.