Klart: Marko Johansson lånas ut till Gais

Fotboll Artikeln publicerades
Marko Johansson i den allsvenskan matchen mot Malmö FF på Stadion i augusti.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Marko Johansson i den allsvenskan matchen mot Malmö FF på Stadion i augusti.

Nu är det definitivt, det blir ingen fortsättning i TFF för Marko Johansson. Malmö FF lånar ut målvakten till TFF:s konkurrent i superettan, Gais.

Malmö FF meddelar på sin hemsida att klubben lånar ut Marko Johansson till Gais.

– Marko har haft två fina säsonger i Trelleborg där han har samlat på sig mycket rutin. Nu får han testa en ny miljö med nya utmaningar och erfarenheter, vilket är viktigt i den roll han har, säger Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson till klubbens hemsida.

TA-sporten berättade i söndags att målvakten var nära en utlåning till Gais. Johansson, som lämnade TFF i november, var då inställd på att konkurrera om en plats i Malmö FF, men senaste veckorna har situationen förändrats.

– Jag vill ju konkurrera om förstaplatsen, men i och med att Dusan (Melicharek) kom hit blir konkurrensen större. Då känner jag att jag kan lika gärna gå på en ny utlåning och spela, för jag är i den åldern där jag behöver spela, sa Marko Johansson då.

Han har stått i TFF:s mål de senaste två säsongerna.

TFF har värvat Philip Mårtensson från Torns IF och förlängt med Merlin Nuhanovic. Klubben har dock för avsikt att värva en målvakt till. Men Marko Johansson blir det alltså inte.

På onsdagen gjorde även en annan före detta TFF-spelare klart med en ny klubb. Roger Thompson, som spelade i TFF 2015 och 16, lämnar Ljungskile och flyttar hem till Kanada då han skrivit på för York 9FC.