Annons

Klart: Kvalmatch flyttas till ny dag

Svenska fotbollförbundet har godkänt att flytta TFF:s kvalmatch till allsvenskan.
– Klart att det känns jättebra. Vi trodde inte på det, men vi hoppades, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i TFF.
Fotboll • Publicerad 1 november 2017
Fotbollförbundet har gått med på TFF:s önskan om att flytta kvalmatchen.
Fotbollförbundet har gått med på TFF:s önskan om att flytta kvalmatchen.Foto: Björn Lindgren/TT

TA berättade på tisdagskvällen att TFF ville flytta hemmamatchen i det allsvenska kvalet från torsdagen den 16 november till onsdagen den 15 november. Detta på grund av att Trelleborgsgalan arrangeras på torsdagen.

På onsdagen meddelade Svenska fotbollförbundet att TFF:s önskan går igenom.

Annons

Varken Svensk elitfotboll, tv-bolaget Cmore, Jönköping Södra eller GIF Sundsvall hade några invändningar, och då hade inte heller SvFF det.

– Vi har haft en bra dialog med alla parter och vi är så klart glada att det gick att göra så här. Det var inte livsviktigt för oss men när en match krockar med en av näringslivets största händelser under året var det ju värt ett försök, säger Mattias Kronvall, och fortsätter:

– Vi vill ju göra allt för att få till en så levande arena som möjligt.

Men du är ändå förvånad över att det gick att ordna. Hade TFF inte gjort samma sak för en annan klubb i en liknande situation?

– Jodå, det är inte det det handlar om. Jönköping och Sundsvall var jag inte orolig för, men det skulle gå genom förbund och tv-bolag och så. Nädå, jag tycker att vi i svensk elitfotboll gör mycket för att tillmötesgå varandra i våra önskemål, säger Mattias Kronvall.

Returen i det allsvenska kvalet spelas den 19 november. Om det blir Jönköping eller Sundsvall som TFF får spela mot avgörs i den avslutande allsvenska omgången.

Jonas BergströmSkicka e-post
Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons