Ken Kvist årets eldsjäl som ledare

Höllviken Artikeln publicerades
Ken Kvist, Höllviken, intervjuas av Ida Björnstad efter att ha blivit årets ledare under Eldsjälsgalan den 14 mars 2019 i Stockholm.
Foto: SIMON HASTEGÅRD
Ken Kvist, Höllviken, intervjuas av Ida Björnstad efter att ha blivit årets ledare under Eldsjälsgalan den 14 mars 2019 i Stockholm.

Ken Kvist är årets eldsjäl. Den 56-årige boxningstränaren från Höllvikens boxningsklubb fick utmärkelsen på Eldsjälsgalan på Berns på torsdagskvällen. Han utsågs också till årets ledare.

Ken Kvist, som i 35 år varit tränare i Höllvikens Boxningsklubb och även tränat många trelleborgare i sporten, var en av fyra finalister nominerade till årets ledare på Eldsjälsgalan i Stockholm på torsdagskvällen.

Förutom ledarpriset prisades också årets eldsjälar inom kategorierna integration, hälsa och idrottsförening – plus ”specialpriset”. De som var nominerade till de olika kategorierna hade också chans att bli årets eldsjäl alla kategorier. Och det priset gick alltså även det till Ken Kvist.

Till festen på Berns, arrangerad av föreningslivets spelbolag Folkspel, var inte bara kändisar bjudna. Det bjöds också på underhållning av artister som Staffan Hellstrand, Andreas Weise och Mariette. Huvudsyftet var dock att uppmärksamma hjältarna inom det föreningsliv som Folkspel stöttar.

”En bra ledare”, sa Ken Kvist när TA intervjuade honom inför galan, ”är en sådan som ser alla. Alla ska behandlas lika, oavsett om man tävlar eller inte. Sedan ska en bra ledare få alla att växa som människor och bli bättre.”

”När jag har lyckats hjälpa människor i livet, den kicken det ger är något magiskt. Jag vill se alla och få alla att växa”, sa han också.

Tvåbarnspappan har genom åren fått fram flera svenska mästare och även en världsmästare: unga Malmöboxaren Patricia Berghult, som tog sin första mästartitel i en VM-match i Örebro i höstas.

– Det här känns fruktansvärt stort och jag är oerhört glad och tacksam. Nu blir det fest i föreningen när jag kommer hem, sa en mycket glad Ken Kvist efter vinsten.

Priset utgjordes av 25 000 kronor i personligt stipendium och 50 000 kronor till ett projekt i föreningen, när Ken utsågs till Årets Eldsjäl inom kategorin ledare. Han fick också en ny bil efter utmärkelsen ”Årets Eldsjäl”.

– Jag hoppas att det vi gör kan smitta av sig så att fler föreningar jobbar ännu mer med sitt ledarskap. Själva ska vi fortsätta att utbilda fler ledare och framför allt att satsa på ungdomsledarskapet, sa Ken Kvist.

Ken Kvist har tränat förhoppningsfulla boxare i Höllviken sedan 1984.
Foto: Tom Wall
Ken Kvist har tränat förhoppningsfulla boxare i Höllviken sedan 1984.