Kasper Harletun klar för Bologna

Bologna Artikeln publicerades
Kasper Harletun är klar för Filip Helanders Bologna.
Kasper Harletun är klar för Filip Helanders Bologna.

På onsdagen blev det påskrivet och klart att trelleborgaren Kasper Harletun ska spela i U17-laget för italienska Serie A-klubben Bologna.

– Det känns jätteskönt att det är klart, säger 16-åringen.

Det har egentligen varit klart ett bra tag och Kasper Harletun har befunnit sig i Bologna under två veckor redan, tränat och acklimatiserat sig i staden. Av olika skäl och på grund av lite strul mellan Bologna och Kaspers svenska klubb Helsingborgs IF, har papperna inte blivit påskrivna förrän under onsdagen.

– Det känns jätteskönt att det är klart. Det här blir en helt ny upplevelse i livet, säger Kasper Harletun.

I Bolognas A-lag finns svenskarna och före detta Malmö FF-spelarna Filip Helander och Mattias Svanberg. I Bolognas U17-lag – där Kasper först och främst ska spela – blir han lagkamrat med Nikolaj Möller, som Kasper känner sedan tiden i Malmö FF.

– Vi känner varandra sedan många år, vilket är roligt, säger Kasper, som redan verkar ha funnit sig tillrätta i Italien, säger mittbacken.

– Jag ska bo på nåt som liknar ett slags hotell. Frukost, lunch och middag ingår och jag blir skjutsad till träningsanläggningen varje dag. Det är kanon.

Vad är ditt mål nu?

– Först och främst ska jag vara här i ett halvår och spela i U17-laget. Förhoppningsvis vill de att jag ska stanna längre och att jag ska avancera upp i U19-laget. Så småningom så vill man ju spela för A-laget. Vi får hoppas på det.

Kasper Harletun med pappa Henrik Harletun, på plats i Bologna.
Foto: privat
Kasper Harletun med pappa Henrik Harletun, på plats i Bologna.

Under de två veckorna Kasper Harletun tränat med Bologna har han inte haft tillåtelse att spela, eftersom papperna inte varit påskrivna. Nu får han äntligen dra på sig matchtröjan, och förmodligen debuterar han i nästa vecka.

Kasper Harletuns övergång till Bologna betyder att två trelleborgare under samma vecka blivit ungdomsproffs i en Serie A-klubb. Joel Voelkerling-Persson från Fjärdingslöv blev som bekant klar för Roma tidigare i veckan.