Kanadensisk målvakt tränar med TFF

Fotboll Artikeln publicerades
Henrik Regitnig, till vänster, tränade på torsdagen med TFF. Här pratar han med TFF-målvakten Philip Mårtensson, nyförvärv från Torns IF.
Foto: Tomas Nyberg
Henrik Regitnig, till vänster, tränade på torsdagen med TFF. Här pratar han med TFF-målvakten Philip Mårtensson, nyförvärv från Torns IF.

TFF är på jakt efter en målvakt till. På torsdagen tränade 21-årige Henrik Regitnig från Kanada med TFF. ”Vi har fått starka rekommendationer om honom”, säger managern Peter Swärdh.

TFF tittar som bekant på att förstärka målvaktsposten ytterligare. Lösningen kan komma från Kanada. Henrik Regitnig tränade på torsdagen med klubben.

Han har två år i rad, 2017 och 2018, blivit utsedd till bästa målvakten i Collage-serien Big West för sitt California State University (CSUN).

– Vi har fått starka rekommendationer om honom. Collagefotbollen är inte lika tillgänglig i de scoutprogram som finns, därför har vi bjudit in honom för att se mer av honom, säger TFF:s manager Peter Swärdh.

– Värdet av det vi hört och av dem vi hört det från gör att tillförliten i rekommendationerna är stora, fortsätter Swärdh.

Målvakten kommer att vara i Trelleborg till åtminstone en bit in på nästa vecka. Han kommer dessutom spela från start i träningsmatchen mot Helsingborg på lördagen.

2014 var Regitnig i England och tränade med U18-lagen i Aston Villa och Crystal Palace.

TFF har redan två målvakter i truppen, Philip Mårtensson, nyförvärv från Torns IF, och Merlin Nuhanovic.

Är det inte en rutinerad målvakt ni söker?

– Vi söker en bra målvakt. Prestationsnivån är det som är det viktigaste. Klubben har haft stor framgång med Marko (Johansson) de senaste åren. Sedan känner vi oss starka och trygga med de målvakter vi har, både Merlin och Philip har gjort det bra hittills, säger Swärdh.

TFF hade i slutet av november en annan kanadensisk målvakt på provspel, Matthew Silva, som förra året spelade i Österlen. Han skrev den 1 februari på för den kanadensiska klubben York 9 FC.

En klubb som även den före detta kanadensiska TFF-spelaren Roger Thompson nyligen skrivit på för.

Fakta

Henrik Regitnig

Född: 20 juni 1997.

Nationalitet: Kanada.

Position: Målvakt.

Aktuell: Tränar med TFF.

Visa mer...