Jens Sloth tackar för sig

Sport Artikeln publicerades

TFF jagar mittback. Inte konstigt. Tre av årets ordinarie innerbackar kan vara borta till nästa säsong. ”Jag går tillbaka till Höör”, fastslår Jens Sloth.

TRELLEBORG. I somras blev han räddaren i nöden. TFF hade skadekris och Rasmus Bengtsson var på väg att bli proffs. Sloth, utlånad till Höör i division fyra, hörsammade nödropen och tog omedelbart en plats i Tom Prahls elva. Tio allsvenska matcher från start har det blivit, trots ringrost.

– Med tanke på förutsättningarna har det gått bra. Jag tog cellgifter (mot cancer) i våras och hade ingen försäsong. Sedan gick jag direkt från fyran till allsvenskan.

TFF-ledningen vill gärna se honom spela kvar till kommande säsong.

– Vill Jens stanna är han mer än välkommen, säger klubbdirektör Lasse Larsson.

– Jag har väldigt gärna kvar honom men får respektera honom också, säger tränare Tom Prahl.

Genom TA-sporten berättar huvudpersonen att han bestämt sig för att återgå till division fyra.

– Vi har snackat om en eventuell fortsättning men jag vill plugga på helfart och då går jag tillbaka till Höör. Jag studerar på halvfart under hösten och det funkar, men då tar det tio år innan jag är färdig och dessutom blir det inte mycket fritid, säger Jens Sloth som läser till elektroingenjör i Lund.

Så matchen mot Hammarby på onsdag blir din sista match på Vångavallen?

– Det blir det ja. Sedan vågar man väl inte säga alltför mycket om framtiden, se på Henke (Henrik Larsson) som lagt av en femton gånger, men som det ser ut nu så blir det min sista hemmamatch.

Med tanke på att Rasmus Bengtsson blivit proffs innebär det att två av de som får anses varit ordinarie mittbackar i år inte är kvar till kommande säsong. Lägg till att det kan bli en tredje – Yousef Fakhro – som lämnar klubben och behovet av backar blir minst sagt stort.

– Huvudprioritet är att hitta en mittback, det är huvudspåret men vi är öppna även för andra positioner, säger Tom Prahl.

När det gäller polisaspirant Fakhros framtid så pågår diskussioner.

– Vi söker en lösning tillsammans med Yousef och Polisen, säger Lasse Larsson som bekräftar att klubben söker efter backförstärkning.

– Vi arbetar med att få hit en mittback och en yttermittfältare. Namnen finns där men serierna är inte färdigspelade så än vet vi inte om det är möjligt att få de vi önskar.

Lasse Larsson säger att TFF är i samma sits när det gäller nya spelare som fotbollsförbundet är när det gäller förbundskaptensfrågan; häst nummer ett kanske precis som Sven-Göran Eriksson stryks redan innan start.

Ett namn som ryktas stå på listan är Glenn Holgersson, Örebrobacken som rapporteras längta tillbaka till Skåne nu när hans kontrakt går ut.

– Vi har varit intresserade av Glenn vid flera tillfällen, senast 2008. Men han har tackat nej två gånger så jag tror inte det är aktuellt. Dessutom har han flera knäskador bakom sig.

Inte heller Marcus Falk-Olander, på lån ifrån Elfsborg, lär vara aktuell för en permanent övergång.

För TFF:s utlånade duo Rasmus Östman (Husqvarna) och Mattias Andersson (Höör) kommer Östman tillbaka för att konkurrera till nästa säsong. Andersson har utgående kontrakt och Höör uppges vilja knyta honom till sig.