Annons

J-Södras Kozica: ”Klart vi är favoriter”

Jönköping Södras skyttekung den här säsongen, Dzenis Kozica, tycker att det är naturligt att hans lag får bära favoritbördan i mötet med TFF.
Fotboll • Publicerad 14 november 2017

– Vi är i allsvenskan av en anledning så det är klart vi är favoriter, säger han.

J-Södra avslutade säsongen med en 2–0-seger mot Kalmar och sedan två raka 0–0-matcher mot topplagen Djurgården och Östersund. Trots det ramlade laget ner under kvalstrecket.

JÖNKÖPING 20171105Dzenis Kozica i kamp med Östersunds Sotirios Papagiannopoulus för ett par veckor sedan.
JÖNKÖPING 20171105Dzenis Kozica i kamp med Östersunds Sotirios Papagiannopoulus för ett par veckor sedan.Foto: Mikael Fritzon/TT
Annons

Enligt Dzenis Kozica är formen i alla fall god.

– Vi har hållit nollan och gjort bra prestationer mot topplag på sistone och det har gett oss självförtroende. Mot Östersund senast gjorde vi en av våra bästa matcher. Vi skapade jättemycket men bollen ville inte in, säger han.

Kozica gjorde åtta mål i allsvenskan i år och blev därmed lagets bäste målskytt. Han kom till J-Södra från Värnamo 2015 och det betyder att han i mötet med TFF kommer att få stångas med sin gamla klubbkamrat från Värnamo, Alexander Blomqvist.

Annars har han inte jättebra koll på TFF, säger han.

– Vad jag har förstått så spelar de en bra fotboll och har gjort mycket mål, och annars hade de inte kommit trea, så det är säkert ett jättebra lag.

Han är dock helt inne på att det är hans eget lag som har favorittrycket på sig.

– Vi är i allsvenskan av en anledning så det är klart vi är favoriter, vi kan inte säga annat än det.

– Det är ett kval och det är många känslor inblandade men vi ser fram emot de här matcherna.

Jonas HarryssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons