Islamovic visade styrka på bortaplan

Fotboll Artikeln publicerades
Dino Islamovic.
Foto:Christer Cederlund
Dino Islamovic.

Dino Islamovic visade mot IFK Värnamo att han skulle kunna vara ett viktigt tillskott för Trelleborgs FF i superettan. Anfallaren satte två mål när TFF vann träningsmatchpremiären med 3–1 (2–1) på bortaplan.

Trelleborgs FF bjöd på en stundtals riktigt underhållande försäsongsmatch mot IFK Värnamo.

I fokus var Dino Islamovic, som fick chansen i startelvan trots att han inte är TFF:s spelare. 23-åringen tackade för förtroendet genom att sätta två bollar på konstgräset i Värnamo.

– Skönt att göra mål, men det viktigaste var att få 90 minuter, att få spela. Det var längesedan jag spelade en riktig träningsmatch, nog ett och ett halvt år sedan, sa Dino Islamovic.

Under andra halvan av sejouren i holländska Groningen gick han knäskadad och det blev inte mer än en U21-match och en jippomatch med A-laget under 2016.

– Fysiskt sett står jag bra, sedan är det mer timing och så som behövs, men det kommer ju mer man spelar.

Mot slutet av den första halvleken kom tre mål i tät följd. Mattias Håkansson gav TFF ledningen innan Dino Islamovic utökade genom ett skott via en försvarsspelare och bara sekunder före pausvilan reducerade Värnamos Petar Petrovic.

En dryg halvtimme in på den andra halvleken fastställde Islamovic slutresultatet framspelad av inhopparen Hugo Andersson.

– En bra aktion av Hugo, ett bra pass. Det var en bra insats av laget, men det finns saker som vi behöver jobba på. Allt som allt en godkänd insats för att vara första matchen, tyckte Islamovic:

– Lite för mycket bolltapp kanske, men den andra halvleken kontrollerade vi ganska bra. De hade väl något läge till, men vi gjorde det bra.

TFF-tränaren Patrick Winqvist har deklarerat att TFF ska göra en ansträngning för att försöka få Islamovics signatur på en kontrakt.

– Vi får se vad som händer och vad jag har för alternativ. Vi har snackat lite med Trelleborg. Det är absolut en möjlighet, jag trivs väldigt bra. Grabbarna har varit mycket bra mot mig. Det ser positivt ut.

Vad vill du helst, utomlands igen eller?

– För mig är det viktigast att spela. Om det sedan är utomlands eller i Sverige spelar inte så stor roll. Så länge man spelar, är en del av laget och kan göra sig själv viktig och få en känsla för klubben.

Islamovic säger sig ha några alternativ. Ett av dem är Kalmar FF, som han provtränade med i december.

– Min agent för diskussioner med deras sportchef fortfarande. Vi får se vad som är bästa möjligheten för mig och för Kalmar. Det ska passa för dem också, att jag har rätt spelstil. Det är många faktorer.

Vad krävs för att du ska stanna i TFF?

– En svår fråga. Jag har en bra bild av TFF. Det har jag haft jag ganska länge nu, jag har varit här i tre, fyra månader, men det är inget som krävs, det är bara mitt val.

Dino Islamovic fick matchens enda gula kort efter en tuff satsning mot Värnamos målvakt. Satsningen rörde upp känslorna hos hemmaspelarna.

– Det var inte meningen att försöka skada honom. Det var kanske frispark, men de behövde inte bli så arga för en sådan situation. Jag försökte ta bollen, sa Dino Islamovic.