Islamovic ser ut att stanna i TFF

Fotboll Artikeln publicerades
Dino Islamovic är glad över att ha fått regelbunden speltid i TFF och ser ut att stanna i klubben även under hösten.
Foto:Tomas Nyberg
Dino Islamovic är glad över att ha fått regelbunden speltid i TFF och ser ut att stanna i klubben även under hösten.

Först skulle han bara träna med Trelleborgs FF, sedan blev det ett kontrakt över halva säsongen, men nu verkar det som Dino Islamovic blir kvar i TFF hela 2017.

– Jag har snackat med Patrick Winqvist och Mattias Kronwall och det har bara varit positivt snack. Mitt fokus är hundra procent på TFF, säger Dino Islamovic.

I februari skrev Dino Islamovic på ett sexmånaderskontrakt med Trelleborgs FF efter att ha tränat en tid med klubben. I kontraktet, som går ut den sista juli, finns option om en förlängning på ytterligare ett halvår.

– Kontraktet fortsätter om ingen säger upp det och mina tankar just nu är bara på Trelleborgs FF, säger Dino Islamovic.

Har andra klubbar hört av sig?

– Någon klubb har hört av sig till min agent, men det har inte varit något som jag velat ha till hundra procent alternativt har det bara varit intresseförfrågan och inget konkret.

TFF-anfallaren har startat alla matcher i Superettan utom premiären mot Helsingborgs IF. Två mål och fem assist är 23-åringens poängmässiga facit för de 13 matcherna. I Superettans assistliga är han därmed delad tvåa.

– Jag har gjort bra matcher och gjort ett bra jobb för laget, även om jag hade hoppats på att göra lite fler mål. Jag har skapat många chanser både för mig och för andra, men det är de sista detaljerna som saknats. Det kommer, säger Dino Islamovic.

Efter åren i Fulham och Groningen, där han bland annat hade en långvarig knäskada, njuter Malmö FF-produkten av att få regelbunden speltid.

– Det är fantastiskt skönt. Det är första gången på fyra, fem år som jag har fått spela matcher varje vecka under en längre tid. Det tar väl lite tid att komma in i det, men jag tycker jag har gjort det godkänt, säger Dino Islamovic.

TFF drar på lördag i gång säsongen efter sommaruppehållet. Degerfors står för motståndet på bortaplan.

– Hela laget ser bra ut. Andra halvlek på säsongen ska bli bättre. Vi ska ta fler poäng, säger Dino Islamovic.

TFF:s klubbdirektör Mattias Kronwall är fåordig när det handlar om att prata om kontraktssituationen i truppen och vill inte gå in på några detaljer när det gäller Dino Islamovic.

– Det sista ordet är inte sagt, men vi jobbar för att den befintliga truppen ska förbli intakt, säger Mattias Kronwall.

Tidigare i somras gick det en del rykten om att mittbacken Alexander Blomqvist kunde vara på gång till Allsvenskan, men än så länge är han kvar i TFF.

– Det finns ingen konkret förfrågan om Alex, säger Mattias Kronwall.