Islamovic avslöjar inget för kompisen

Fotboll Artikeln publicerades
Dino Islamovic.
Foto:Christer Cederlund
Dino Islamovic.

Dino Islamovic gjorde mot Landskrona Bois i lördags sina första 90 minuter i Trelleborgs FF-tröjan i tävlingssammanhang.

– Första tävlingsmatchen på två år tror jag. Det var jättekul, säger Dino Islamovic, som också hoppade in ett par minuter i bortamatchen mot Gefle:

– Vi gjorde det helt okej, det viktigaste var att vi vann, men jag spelade inte så jättebra.

Hade ni i huvudet att ni skulle spela kvartsfinal i Svenska cupen när gruppspelet startade?

– Jag hade det i alla fall. Jag kan inte tala för alla andra, men annars är det inte lönt att spela.

Vad säger du om Östersund?

– Det är ett jättebra lag. Jag tror det är det mest spelskickliga laget i allsvenskan. Jag såg dem ganska många gånger förra säsongen. Ett bra lag, men vi åker dit för att vinna.

Vad behöver man tänka på mot ett sådant lag?

– Först och främst måste vi ha tålamod. Jag tror de lite grand håller i bollen för att tråka ut motståndaren och för att motståndaren ska gå bort sig. Det gäller för oss att inte gå bort oss. Vi får inte följa en spelare för tidigt utan hålla tätt i mitten och flytta över tillsammans. Det är viktigast. När vi får bollen ska vi ställa om och hota dem. De är inte omöjliga att vinna över, säger Dino Islamovic.

Efter de elva timmarna på tåg på fredag väntar inte bara en spännande match på lördag utan även ett roligt kompismöte.

– Saman Ghoddos är en väldigt bra vän till mig. Vi brukar umgås på fritiden och spelar tillsammans på fritiden. Vi har haft samma umgänge sedan barnsben.

Har ni snackats vid efter lottningen?

– Ja, faktiskt. Vi snackade igår (måndag). Han ville ha lite tips om oss, men jag gav honom ingenting, säger Dino Islamovic.