Annons

Isaksson efter återkomsten: Det var speciellt

Det var en känslosam fotbollsmatch för Andreas Isaksson när han kom tillbaka till Vångavallen. ”Det var speciellt, det var det”, sa målvaktslegendaren efter matchen mot TFF.
Fotboll • Publicerad 22 september 2018 • Uppdaterad 23 september 2018
Andreas Isaksson fick stora applåder från publiken när han presenterades inför matchen.
Andreas Isaksson fick stora applåder från publiken när han presenterades inför matchen.Foto: Tomas Nyberg

Andreas Isaksson var tillbaka på Vångavallen för en allsvensk match, för första gången på 14 år. Och första matchen på 13 år på arenan, då han spelade en träningsmatch med Rennes här 2005.

Men denna gång var det mer känslosamt. Detta var definitivt hans sista match på Vångavallen eftersom målvaktslegendaren lägger av efter säsongen.

Annons

– Det var speciellt. Det var ganska känslosamt. Det är speciellt att komma tillbaka när man är fostrad som fotbollsspelare här, sa Andreas Isaksson efter matchen.

Många journalister fick vänta ett tag på målvakten efter matchen. Men alla ville höra vad han hade att säga. Det var ju han, som lämnade TFF som 17-åring 1999, som var i fokus denna dag.

– Det var härligt att komma tillbaka, sa Isaksson.

På vilket sätt var det speciellt?

– Det är ju lite att jag slutar nu, sista matchen jag spelar här. Jag var väldigt motiverad och det var kul att spela. Sen var planen sådär och det blåste, men det skulle vara så. Hade det varit vindstilla här hade det varit något som varit fel, sa målvakten och skrattade.

Matchen på Vångavallen var passande nog även hans sista på naturgräs, Djurgården har bara matcher på konstgräs kvar.

– Så var det, perfekt att avsluta här, säger Isaksson med 133 A-landskamper på meritlistan.

Men det blev ingen lång helg ”hemma” i Trelleborg, Isaksson åkte hem direkt efter matchen då Djurgården har match på onsdag igen.

– Jag hade gärna stannat kvar men vi måste hem. Men det var kul att få komma hem och spela den här matchen.

Han fick hålla nollan och vara delaktig i att hans lag vann med 3–0.

Annons

– Extra skönt att komma hit och vinna och hålla nollan. Det var en svårspelad match. Vi är det lag som tar initiativet och försöker spela. Jag tycker att vi stundtals har ett bra spel, sa Isaksson, som inte var imponerad av TFF.

– Jag tycker att de känns stressade och har inte bästa självförtroendet nu. Sedan tycker jag nog att de skulle ha försökt pressa oss lite hårdare än vad de gjorde. I första halvlek får vi stå ganska ostört, de skulle nog gått på lite hårdare för det är svårspelat, dålig plan och hård vind.

– Men det är väl så med ett lag utan självförtroende, sa Isaksson.

Han fick göra en svettig räddning efter cirka en halvtimme när Lasse Nielsen fick foten på en nick från Salif Camara Jönsson efter en hörna. Isaksson fick Nielsens skott från nära håll rakt på sig.

– Jag fick den rakt i bröstet, jag kunde inte flytta mig, erkände Isaksson, som hoppas att TFF repar mod i slutspurten.

– Jag lider såklart med Trelleborg också, att det går så tungt för dem som det gör. Det ser inte bra ut men jag hoppas de kan vända.

Isaksson hoppas att TFF klarar sig kvar.

– Ja självklart. Trelleborg och Djurgården är klubbarna i mitt hjärta.

Har det någon gång varit aktuellt att avsluta karriären i TFF?

– Nej det har väl aldrig riktigt varit aktuellt. De var ju i superettan när jag bestämde mig för att flytta hem.

Andreas Isaksson fick blommor av kommunalrådet Torbjörn Karlsson (S) innan avspark.
Andreas Isaksson fick blommor av kommunalrådet Torbjörn Karlsson (S) innan avspark.Foto: Tomas Nyberg
Annons

Däremot gillade inte Isaksson att TFF, i vanlig ordning, inte sköt ut bollen när Aliou Badji blev skadad i andra halvlek.

– Inte så sportsligt. Det var ju inte så att vi gjorde det för att döda tiden, han var ju skadad och fick bli utbytt.

– Så tycker inte jag att man beter sig. Det finns någon slags kod man har inom fotbollen, det finns något som heter fair play, jag tycker det är för dåligt när man inte respekterar det.

– Jag har aldrig hört att något lag gör så innan. Det var inte okej tycker jag, sa Isaksson.

Åtta matcher återstår för honom innan han lägger av.

– Sen ska jag fokusera på familjen, jag har varit borta från dem mycket under alla år som fotbollsspelare, nu ska jag ge tillbaka lite, sa Isaksson, innan han satte sig i bussen för att lämna Vångavallen för sista gången som spelare.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons