IFK värvar från division två

Fotboll Artikeln publicerades
Denis Malovic i IFK Trelleborg kan spana efter nya lagkamrater på Vångavallens gräsmatta nästa säsong.
Foto: Niklas Gyberg Ivarsson
Denis Malovic i IFK Trelleborg kan spana efter nya lagkamrater på Vångavallens gräsmatta nästa säsong.

Det händer grejer i IFK Trelleborgs trupp. Nu har klubben värvat ytterligare en mittfältare. Alban Merovci från division två-laget Prespa Birlik i Malmö. Dessutom är det klart att Freddy Borg fortsätter i laget.

21-åringen Alban Merovci ha tidigare representerat flera klubbar i Trelleborgsfotbollen och kommer senast från Malmölaget Prespa Birlik där han gjorde 15 framträdanden i division två under 2018 års säsong.

Innan dess spelade han i bland annat FC Trelleborg, TFF:s ungdomsverksamhet och i Mjällby AIF:s dito.

– Det är en duktig spelare som vi är glada att få in i laget, berättar IFK Trelleborgs ordförande Alf Arnshed för TA-sporten.

Mittfältaren kan spela både centralt, på vänsterkanten och som vänsterback och kommer till klubben genom kontakter med lagets huvudtränare Hannu Sirviö.

– Det är en startspelare, absolut. Har man spelat 15 matcher i division två så är man klart en duktig spelare. Sen är det ju inte jag som tar ut laget, säger Alf Arnshed.

Tränaren Hannu Sirviö är också nöjd med nyförvärvet.

– Det blir verkligen en förstärkning för oss, konstaterar Hannu Sirviö, som också gläds över att rutinerade Freddy Borg skrivit på för ett år till med IFK.

Fler nyförvärv kan vara på ingång. För tillfället provtränar Muhamed Bajrami med IFK. 20-åringen har tillhört Mjällby.

– Det finns ett släktskap med förre landslagsspelaren Emir. Han bor i Kristianstad men har för avsikt att flytta neråt. Han har tränat med oss ett pass och ska förhoppningsvis vara hos oss en vecka till, berättar Hannu Sirviö, som hoppas få in fler provspelare nästa vecka.

Sedan tidigare har IFK Trelleborg värvat comebackande Fredrik Jönsson som kommer tillbaka till fotbollen efter en knäskada. TA-sporten har tidigare även berättat att mittfältaren Martin Silvhed, yttern Filip Andersson och vänsterbacken Max Forslund lämnar IFK inför nästa säsong.