IFK Trelleborg syns i tv

Fotboll/Friidrott Artikeln publicerades
En kund, som spelas av Michael Peterson, med IFK Trelleborg-halsduk, köper Sverigelott i tv-reklam. Skärmdump från Youtube.
En kund, som spelas av Michael Peterson, med IFK Trelleborg-halsduk, köper Sverigelott i tv-reklam. Skärmdump från Youtube.

IFK Trelleborg syns just nu över hela landet i en tv-reklam för Sverigelotten. ”Väldigt fin reklam för oss”, säger IFK:s kanslist Lars-Olof Hansson.

Har ni sett reklamen i tv för Sverigelotten? I den är det en kund i en spelbutik som har en halsduk på sig med IFK Trelleborgs emblem på. Först när han ser ett barn bakom kassan, som har en IFK Trelleborg tröja på sig, väljer kunden att köpa en Sverigelott.

Kunden spelas av skådespelaren Michael Petersson, känd från bland annat Piggsvinsteatern.

Reklamfilmen har synliggjort IFK Trelleborg över hela Sverige.

– Det är kul att få synas, det är väldigt fin reklam för oss, säger Lars-Olof Hansson, kanslist hos IFK Trelleborg.

– Det var Folkspel som kontaktade oss eftersom vi säljer ganska många lotter. De frågade om de fick använda vårt emblem i deras reklamfilm och det hade vi såklart inget emot, berättar Lars-Olof Hansson.

Efter att flera sett reklamen i tv har Lars-Olof Hansson fått frågan om det går att köpa halsdukar som den som syns i tv-reklamen.

– Vi har frågat Folkspel om den men de har bara gjort en av den just för reklaminslaget så den går inte att köpa. Vi har pratat om att vi kanske ska försöka tillverka de här halsdukarna själva och sälja dem, säger Lars-Olof Hansson.

Sverigelotten är ett lotteri som föreningar säljer lotter till. Föreningen får cirka åtta kronor per såld lott. För IFK Trelleborg har Sverigelotten inneburit ett tillskott i kassan, sedan de började sälja lotterna för cirka tre år sedan.

– Vi har fått bra snurr på försäljningen. Vi har sålt cirka 1500 till nästan 2000 lotter i år, berättar Lars-Olof Hansson.

Nyligen sålde klubben en lott med en vinst på hela 200 000 kronor.

– Vi tycker det är jätteroligt att vi sålt en så stor vinst, det är ju roligare att sälja lotter när någon vinner, säger Lars-Olof Hansson.

Ett barn bakom kassan är iklädd IFK Trelleborg-tröja i reklamen för Sverigelotten. Skärmdump från Youtube.
Ett barn bakom kassan är iklädd IFK Trelleborg-tröja i reklamen för Sverigelotten. Skärmdump från Youtube.

Här kan ni se hela reklamen: