IFK förlorade efter superfrispark

Fotboll Artikeln publicerades
Felicia Zammal för sitt IFK Trelleborg.
Foto: Sanne Örlegård/privat
Felicia Zammal för sitt IFK Trelleborg.

IFK dam träningsspelade under lördagen mot Södra Sandby IF. Trots flera skador och bortresta spelare kämpade laget bra, men förlorade mot före detta division ett-laget efter en fantastisk frispark.

IFK hade sex spelare bortresta på semester och fyra skador, men ställde ändå ett lag på planen mot Södra Sandby. Med en hastigt inlånad 14-åring från F04/05-laget mönstrade IFK 13 spelare i truppen.

– Lite oväntat att vi kan ge dem så mycket motstånd ändå med tanke på omständigheterna, säger lagets tränare, Mehmed Celam.

– Vi spelade rätt tajt på mittfältet och vi försvarade oss ganska enkelt. Sen gjorde vi första målet, fortsätter han.

Manda Lundmark forcerade fram i straffområdet och kunde dundra in en hörna från nära håll. Ledningen stod sig sedan halvleken ut.

I den andra kom Södra Sandby ut och på tolv minuter tog de tillbaka matchen resultatmässigt genom både 1–1 och 1–2. Laget slutade sist i division ett förra året och är nu en av IFK:s konkurrenter i division två.

De blåvitrandiga skulle dock resa sig igen. Nyförvärvet Ottilia Jönsson gjorde, precis som senast mot Höllviken, mål och kvitterade till 2–2.

– Hon kommer rätt i straffområdet och placerar bollen vid vänstra stolpen. Man märker att hon har det i sig och hamnar alltid rätt, hon är född anfallare, säger hon.

Den 17-åriga anfallaren kom till IFK från ÖT Smygehuks nedlagda damlag inför denna säsongen.

– Det blir en tuff konkurrens i anfallet med Vera Aall Flood och Maja Roth som kommer från LB07, men det är bra för mig, säger Mehmed Celam.

2–2 stod sig ett tag, men matchavgörandet skulle komma, och det i Södra Sandbys favör. Men även om det innebar en förlust kunde IFK-tränaren njuta av målet ändå.

– Det var en jättefin frispark, från 25 meter, över muren och in i krysset. En sådan som man kan se på tv, säger han.

Matchen slutade alltså 3–2 till Södra Sandby IF, men Mehmed Celam var belåten ändå.

– Det är aldrig bra att man förlorar, men med de förutsättningarna vi hade så var det rätt okej, jag är nöjd, speciellt med de unga tjejerna, säger han.

Nästa match för IFK blir i DM, den 1 mars mot Husie IF.

IFK Trelleborg–Södra Sandby IF 2–3 (1–0)

IFK: Manda Lundmark, Ottilia Jönsson.