Annons

"I år kommer vi verkligen att höras"

TFF:s supportar får tak över huvudet och kommer närmare matcherna på Vångavallen. Det står klart sedan fritidsnämnden beslutat att gå in med 35 000 kronor för att sätta upp nya räcken på norra läktaren. Ett beslut som inte uppskattades av oppositionen.
Sport • Publicerad 29 mars 2012
Johan Lindwall.
Johan Lindwall.Foto: Claes Nyberg

Norra läktaren på Vångavallen byggs om. TFF:s hejarklack kommer därför att kunna flytta från västra läktaren. Kostnaden för ombyggnaden landar på 15 000 kronor och fritidsnämnden står för finansieringen.

– Det är en rimlig kostnad för att förbättra situationen för TFF:s supportar. Tidigare sa vi nej till ett liknade förslag. Då låg kostnaden på flera hundratusen. Detta är en kompromiss, säger fritidsnämndens ordförande Mats Svensson (KD).

Annons

Beslutet fattades efter votering. En omröstning som alliansen vann genom ordförandens utslagsröst. Både Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna röstade nej. SD:s företrädare Niklas Jönsson och Jonny Svensson menade att det var förhastat att lägga pengar på Vångavallen i och med att framtiden för arenan är osäker.

– Jag har förståelse för det argumentet. Vi inom alliansen har själva diskuterat detta fram och tillbaka. Det är ingen enkel fråga, säger Mats Svensson.

Varför valde ni att finansiera ombyggnaden?

– Tidigare har vi sagt att TFF och True Blues skulle lösa detta sinsemellan. Men supportrarnas stöd är en 12:e spelare för TFF. Om de, tack vare en ombyggnad till en rimlig kostnad, kan ge ett bättre stöd till klubben så tycker vi det är positivt- Även om arenafrågan inte är löst, säger Mats Svensson.

Från True Blues sida är man nöjd med beskedet.

– Det är väldigt positivt om det är som jag har hört. Framförallt får hemmasupportrarna samma förutsättningar som gästerna. Nu är det bara att hoppas att det hinner bli klart till premiären, säger ordföranden Johan Lindwall och tillägger:

– I år kommer vi verkligen att höras.

Louise Löfgren
Martin Strandberg och Christian Abrahamsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons