Hümmet: ”Spelet har flutit på bättre på bortaplan”

Fotboll Artikeln publicerades
Häckens Erik Wahlström jagar Deniz Hümmet.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Häckens Erik Wahlström jagar Deniz Hümmet.

TFF har inkasserat noll poäng på fyra matcher på Vångavallen. ”Spelet har flutit på bättre på bortaplan”, säger Deniz Hümmet.

Tränaren Patrick Winqvist var kritisk efter förlusten mot Häcken. Och spelarna var också självkritiska efter 0–3 och årets sämsta insats.

– Det var väldigt tufft för oss i dag. Det känns som att de får en billig straff i början och många huvuden går ner då, säger straffsumparen Deniz Hümmet.

TFF hade bara ett avslut under hela matchen.

– De styr matchen och får den dit de vill ha den. Vi blir fega och det är det värsta som kan hända i fotboll, för fega fotbollsspelare är inga bra spelare, säger Deniz Hümmet.

– Vi släpper in ett tidigt mål och det blir en uppförsbacke men det blir helt fel sätt att ta det på. Man ska njuta och göra jobbet, att bli fega är det värsta som kan hända i fotboll, fortsätter anfallaren.

TFF har förlorat samtliga fyra matcher på Vångavallen.

– Jag vet inte varför det har varit tungt här hemma, för det har det varit. Det har flutit på bättre på bortaplan, var det beror på vet jag inte, det har bara blivit så, säger Deniz Hümmet.

TFF-mittfältaren Robin Nilsson har inte heller någon förklaring till det svaga hemmafacit.

– Vet inte. Jag har inget bra svar på det. Press, nej det har vi inte heller på oss här hemma. Borta vet vi att motståndarna kan ha bollen och vi kan kontra på dem. Men vi ska kunna rulla bollen här hemma med, säger Robin Nilsson.

Han och övriga hemmaspelare hade svårt att skapa ett spel.

– Det var tufft för oss. Vi blir straffade för våra egna misstag. Det kändes som att de kom runt på kanterna och vi fick inte rätt på det.

Hade ni redan tankar på Malmömatchen nästa söndag?

– Inte från min sida. Varje match i allsvenskan är rolig oavsett vem man möter tycker jag. Jag kan bara tala för mig själv, jag kämpade på som vanligt. Men det får inte se ut som det gör i dag. Vi gav dem inte riktigt en match tyvärr, säger Robin Nilsson.