Annons

Hugo Andersson uttagen i U21-landslaget

Lånet från Malmö FF, Hugo Andersson, har spelat i både U17-, och U19-landslaget. Nu fortsätter den 20-årige mittbacken sin landslagskarriär.
Fotboll • Publicerad 13 mars 2019 • Uppdaterad 14 mars 2019
Malmös Marcus Antonsson och Hugo Andersson under en träning inför mötet mellan Malmö FF och Chelsea i Europa leauge. Sedan dess har Hugo Andersson anslutit till TFF på lån.
Malmös Marcus Antonsson och Hugo Andersson under en träning inför mötet mellan Malmö FF och Chelsea i Europa leauge. Sedan dess har Hugo Andersson anslutit till TFF på lån.Foto: Andreas Hillergren/TT

Den 22 och 25 mars spelar Sveriges U21-landslag träningsmatch mot Ryssland, respektive Skottland. Då kommer Trelleborgs FF:s mittback, Hugo Andersson, finnas med i laget. Under onsdagen stod det klart att han för första gången i karriären blir uttagen i U21-truppen.

20-åringen har tidigare spelat för både U17-, och U19-landslaget, och gjort totalt 37 matcher i den blågula dressen. Han kom till TFF på lån från Malmö FF inför den här säsongen.

Annons

I landslagets U21-trupp finns, förutom Hugo Andersson, utlandsproffsen Felix Beijmo, Mattias Svanberg, Joel Asoro och Viktor Gyökeres. Den senare debuterade för a-landslaget i januari.

Även förra årets mittbackslån från Malmö FF till Trelleborg, Dennis Hadzikadunic, ingick från början i truppen men har utgått på grund av okänd anledning. Hadzikadunic spelar till vardags i FC Rostov i den ryska ligan.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons