Höllviken föll i årets sista match

Innebandy Artikeln publicerades
32 mål allt som allt ger Daniel Persson en plats bland SSL:s bästa poänggörare. Men det hjälpte föga i säsongens sista match.
Foto: Niklas Gyberg Ivarsson
32 mål allt som allt ger Daniel Persson en plats bland SSL:s bästa poänggörare. Men det hjälpte föga i säsongens sista match.

Höllvikens IBF kan nu summera innebandyåret. Säsongens sista match slutade med förlust mot IBK Dalen, men stjärnorna slår sig ändå in på topplistorna.

Det blev en händelserik match för Daniel Persson och kompani i Höllviken. Inför 322 åskådare hemma i Halörhallen avslutade laget innebandysäsongen. Trots sex mål framåt, varav ett av just Daniel Persson, slutade det med förlust.

Svängigt är minst sagt ordet. I den första perioden gick Höllviken till en klar 3–0-ledning. Bland annat genom mål från trelleborgaren, som därmed slår sig in som den 13:e bästa poängspelaren i årets superliga.

I den andra perioden var det istället gästerna som ångade på och vann med klara 5–0. Tre lika i den sista perioden avgjorde matchen.

Förlusten blev årets 19:e för Höllviken som därmed slutar elva i tabellen, tre poäng före Skånerivalerna från Helsingborg.

Förutom Daniel Persson slutade även Johannes Wilhelmsson högt upp i poängligan. Med sina 33 mål och 53 assist blev han nämligen bäst i Sverige.