Jonas Bergström: Höga betyg för TFF-spelarna efter segern

Jonas BergströmSkicka e-post
Publicerad 24 maj 2018 • Uppdaterad 25 maj 2018
Jonas Bergström
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks i texten är skribentens egna.
Marko Johansson släpper här in 2-1 till Brommapojkarna. Men sedan räddade han laget med kvarten kvar.Foto: Andreas Hillergren/TT

Målvakt

Marko Johansson 4

Hade flera bra räddningar och räddade laget med sin benparad i 76:e minuten.

Försvar

Lasse Nielsen 2

Försökte sig på en Ronaldo-fint en gång men det gick så där. Stabil.

Dennis Hadzikadunic 3

Nära att bli målskytt med ett skott från 20 meter som tog i ribban. Stark i luftspelet.

Alexander Blomqvist 3

Gjorde sitt första allsvenska mål. Trygg när BP låg på i slutet. Höll på att ställa till det för sig i andra halvlek med en pass rakt till motståndaren, men redde upp det med en glidtackling.

Anton Tideman 4

Bra offensivt. Nära att bli målskytt när han tog sig fram i straffområdet i andra halvlek och sköt från nära håll. Tre avslut i matchen efter fina aktioner på egen hand. Slog inlägget till 2–0-målet.

Mittfält

Felix Hörberg 4

Rann igenom gång på gång på sin högerkant och skapade flera lägen och hörnor.

Erik Andersson 3 (ut 85)

Löste många situationer med fint passningsspel med Ohlsson. Kom till två avslut i matchen.

Sebastian Ohlsson 4

Oerhört lugn och trygg med bollen. Även flera fina brytningar i första halvlek. I startelvan för att stanna?

Deniz Hümmet 3 (ut 91)

Fick spela som vänstermittfältare och löste det bra. Bra i offensiven och glimtade till stundtals.

Anfall

Zoran Jovanovic 3

Säker och trygg med bollen. Var nära att göra en ”Ola Toivonen” i matchens sista minuter med ett skott från mittcirkeln men målvakten lyckades rädda.