Annons

Hockeytalangen uttagen i Team 17

Trelleborgssonen Oskar Magnusson fortsätter visa att han är en av Sveriges största talanger i rinken. Nu är han återigen uttagen till juniorlandslaget, Team 17, och ska på turnering i Schweiz.
Ishockey • Publicerad 28 mars 2019
Oskar Magnusson fortsätter sin landslagskarriär i Tre Kronors U17-lag.
Oskar Magnusson fortsätter sin landslagskarriär i Tre Kronors U17-lag.Foto: Christer Thorell/IBL

Oskar Magnusson har, sedan han slog igenom i TV-pucken 2016, fortsatt sin utveckling mot att bli en av Sveriges mest lovande spelare. Under året har han vid flera tillfällen blivit uttagen till juniorlandslaget för 17-åringar, Team 17.

I truppen är han en av de sju spelare som har gjort mest matcher i laget den här säsongen, 14 stycken.

Annons

Turneringen i Schweiz är en femnationscup där, förutom Sverige, även Ryssland, Finland, Tjeckien och värdnationen Schweiz, deltar. Matcherna spelas i Basel mellan den 10 och 14 april.

Oskar Magnusson spelar till vardags i Malmö Redhawks J20-lag, där han i år gjort 19 poäng på 35 matcher. Han är även kapten i J18-laget. I somras var han med och tog brons i World Hockey Challenge för U17-landslag i Kanada.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons