Hett derby i TA-cupens semifinal

Fotboll Artikeln publicerades
TFF:s Viktoria Persson på språng i gruppspelsmatchen i lördags mot Janstorp.
Foto: Tomas Nyberg
TFF:s Viktoria Persson på språng i gruppspelsmatchen i lördags mot Janstorp.

Under året tampades IFK och TFF om seriesegern i division två. På torsdagen har IFK chans till en liten revansch när lagen stöter på varandra i TA-cupens semifinal.

Det blir heta känslor i den första semifinalen på damsidan när det är slutspelskväll i TA-cupen, IFK och TFF drabbar samman.

– Det blir extra spänning att möta TFF, jag är alltid extra revanschsugen när det är derby, säger IFK:s Fitore Krasniqi.

– Det blir verkligen roligt att möta IFK. Vi går all in till den matchen, säger TFF:s Viktoria Persson, som lägger lite press på motståndaren.

– De vann ju sin grupp, vi kom tvåa i vår, fortsätter hon.

IFK:s Fitore Krasniqi har varit med i TA-cupen under många år. Men hon tycker det är dags för laget att vinna igen, det är många år sedan laget vann cupen.

– Det är väldigt roligt att spela TA-cupen. Vi är med först och främst för att det är kul. Men det är ju en hel del år sedan vi vann så det är dags nu igen, vi är riktigt taggade för det, säger Fitore Krasniqi.

IFK har bara tränat två pass inomhus inför cupen. I söndagens gruppspel vann de en jämn trelagsgrupp före Vellinge IF och LB07, där alla lag vann varsin match.

– Vi låg rätt i försvaret och det räddade oss. Spelar vi som vi gjorde i söndags även i slutspelet kan det gå bra, tror Fitore Krasniqi.

Semifinalen mot TFF blir i alla fall en prestigematch.

Viktoria Persson och hennes lagkamrater i TFF är betydligt bättre utomhus än inomhus, anser anfallaren.

– Vi har bara tränat inomhus en gång inför cupen. Det är en enorm skillnad och det går inte att jämföra med att spela utomhus. Det gäller att ha snabba byten, annars tappar man energi.

– Sedan måste man tänka annorlunda. Vi måste skifta positioner under matcherna, alla måste anfalla och alla måste kunna vara försvarare, fortsätter hon.

TFF:s Sally Le Grand är van vid futsal under sina år i BK Höllviken, som satsade på spel inomhus.

– Sally instruerar oss om vad vi ska göra, säger Viktoria Persson.

Förra året var Viktoria Persson med i gruppspelet men missade slutspelskvällen då TFF vann TA-cupen. Men hon har spelat slutspel i cupen tidigare, med Vellinge IF:s herrjuniorer för några år sedan.

– Jag spelade med pojkar när jag var liten. Det var kul att spela i slutspelet inför mycket publik, säger 20-åringen, som ser fram mot slutspelskvällen och derbyt.

Fakta

TA-cupen damer

Semifinal 1: Klockan 18.40 IFK Trelleborg-Trelleborgs FF.

Semifinal 2: Klockan 19.00 Janstorps AIF–Vellinge IF.

Final: Klockan 21.20.

Visa mer...