HBK kämpade hem segern

Handboll Artikeln publicerades
HBK:s Filip Linde försöker ta sig igenom den småländska försvarsmuren.
Foto:Tomas Nyberg
HBK:s Filip Linde försöker ta sig igenom den småländska försvarsmuren.

Det var hafsigt och svängigt men när krutröken lagt sig stod Trelleborgs HBK som segrare i mötet mot Hohultslätts HK.

– Vi jobbar som ett lag, säger målvakten David Stepan, som stod för över 20 räddningar.

Trelleborgs HBK–Hohultslätts HK 25–23 (11–10)

Mål, HBK: Hugo Rickardt 7, Jack Olsson 5, Jonathan Roth 4, Daniel Lindqvist 3, Filip Linde 3, Oskar Karlsson 2, Fredrik Zander.

Efter en jämn första halvlek med många tekniska fel från båda lagen lyckades Trelleborgs HBK rycka vid ett par tillfällen i den andra halvleken. Först gick man fram till 17–13 och sedan till 21–18. Båda gångerna lyckades dock Hohultslätt, från Alstermo i Småland, komma tillbaka. Det var inte förrän HBK ryckte för sista gången som det höll tiden ut.

– Vi lade rätt så stort fokus vid att stänga till bakåt. David (Stepan) gör en jättefin insats och men det är just det kollektiva försvarsspelet som är bra, även om det kan bli ännu bättre. Men det var skönt att se att vi kunde dra ner antalet insläppta, säger tränaren Martin Bengtsson.

En stor del i det hade nämnde David Stepan, stod för inte mindre än 21 räddningar. Men Stepan ville ogärna prata om sin egen insats efter matchen.

– Nej, nej.. Vi jobbar som ett lag. Och det funkar.

– Vi gör det bra i dag, gubbarna jobbar lite bättre bakåt. Det var inte så bra framåt, många tekniska fel, men vi har vunnit i dag och det är bra alltid.

Trelleborgs HBK har nu tre segrar på fyra matcher och hänger därmed på Växjö, H43 och Karlskrona i toppen.

Trots det tror Martin Bengtsson att tiden talar för HBK. Inte minst behöver det offensiva spelet också slipas till.

– Vi håller på att bygger ett nytt kollektivt spel men det kommer att ta ett tag. Vi tar viktiga två poäng i dag och vi gör det tillsammans. Tillsammans, var ledordet inför matchen.

– Vi har fler växlar att ta men det är lite nya spelare och lite nya roller så då gäller det för mig och Rickard (Eklind, assisterande tränare) att hitta de som ska spela tillsammans.