Annons

HBK hämtade hem segern

Trelleborgs HBK tog ett litet steg i tabellen när laget slog Karlskrona Flottan under lördagens match i handbollens division två södra. Det blev storseger efter en stark andra halvlek.
Handboll • Publicerad 5 januari 2019 • Uppdaterad 7 januari 2019
Thor Larsen gjorde sex mål för HBK i bortamatchen mot Flottan. Arkivbild.
Thor Larsen gjorde sex mål för HBK i bortamatchen mot Flottan. Arkivbild.Foto: Jonas Bergström

HBK hade det hyfsat tufft under 2018. Men 2019 började i alla fall bra. Borta mot bottenlaget Flottan tog trelleborgarna två poäng, efter starkt spel av stjärnorna Thor Larsen och Daniel Lindqvist.

– Jag tycker att vi gjorde det bra framåt hela vägen, men vi var lite glesa bakåt och fick inte rätt i pressen i försvaret. Det blev att vi fick tag på det lite bättre efterhand, säger lagets tränare Krister Lindgren.

Annons

Matchen började jämt, och så sent som i den 21:a minuten var lagen helt lika på 11–11. Sedan fick HBK ett litet break och gick till halvtidsvilan med en tremålsledning, 16–13, trots att Flottan satte en straff i halvlekens sista sekund.

Knappt tio minuter in i den andra halvleken skulle dock HBK stänga matchen. På mindre än åtta minuter gjorde laget sex mål på raken, samtidigt som man dessutom missade en straff.

– Det känns som att vi väl gör sex plus och då tappar de suget. Vi var före hela tiden och spelar bra anfallsspel där Daniel Lindqvist lägger ett bra tryck och bygger mycket för de andra i laget, säger Krister Lindgren.

Efter det var Flottan ute ur bilden och trelleborgarna kunde spela av matchen. Slutresultatet skrevs till 31–22, trots att Flottan fick tre tröstmål på slutet.

På lördag väntar mittenlaget HK Malmö U hemma i Södan.

– Då får vi försöka komma upp i denna nivån igen. Vi gjorde en bra match sist i Malmö och det byggde på att vi var lugna och sansade. De matcher vi vunnit har vi vunnit borta så vi får se om vi vågar spela hemma på lördag, säger Krister Lindgren.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons