HBK dam krossades med 17 mål

HBK dam har det tufft i handbollens division två. På lördagen kom ännu en förlust och trelleborgarna släppte in hela 35 mål.
Handboll • Publicerad 24 november 2018 • Uppdaterad 26 november 2018
Klara Almgren gjorde åtta av HBK:s mål mot Eslövstjejerna. Arkivbild.
Klara Almgren gjorde åtta av HBK:s mål mot Eslövstjejerna. Arkivbild.Foto: Jonas Bergström

Det var inte mycket att sätta emot för HBK dam när de gästade HF Eslövstjejerna på bortaplan under lördagseftermiddagen.

Fram till strax innan mitten av första halvlek var det dock HBK som hade ledningen efter fyra mål av Klara Almgren. Sen kom Eslövstjejerna tillbaka och tog över totalt.

– Jag vet inte vad jag ska säga om det. I dag har vi bara åtta spelare i truppen och det är svårt då. Vi spelar helt okej i 12-13 minuter, men efter det börjar vi tappa spelet, säger HBK:s tränare Aldin Muradic.

Innan halvleken var slut ledde Eslövstjejerna med 18–11. En bidragande orsak till HBK:s fall är de många skador klubben drabbats av. Senast i raden Amina Brkic som saknades på grund av en hjärnskakning.

HBK försökte, men hämtade sig aldrig. I den andra halvleken mäktade trelleborgarna bara med sju mål, långt färre än Eslövstjejernas 17. Efter matchens slut skrevs siffrorna till 35–17 till hemmalaget från Eslöv.

– Vi måste ändra någonstans, för oss är det sista chansen nu. Visst har vi många skador men vi måste ta mer ansvar och spela med mer självförtroende, säger Aldin Muradic.

HBK dams tränare Aldin Muradic funderar på hur han ska vända den senaste tidens negativa resultat.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

Förlusten innebär att HBK fortsatt ligger sist i division två. På åtta matcher har laget bara samlat in två poäng och har en negativ målskillnad på 53 mål.

Efter matchen tog laget ett långt snack och Aldin Muradic berättar att han funderar på vad han kan göra annorlunda och vad resultaten innebär för framtiden.

– Om jag inte kan köra min handbollsfilosofi och inte utveckla spelare då kanske det gäller att hitta någon bättre lösning, säger tränaren.

Redan på onsdag väntar en ny match, hemma mot bottenlaget H65 Gordies HK och då återstår att se om HBK kan vända den negativa trenden.