Annons

Haynes kan göra comeback

TFF:s assisterande tränare Kristian Haynes kan göra comeback på fotbollsplanen i år. Han har nu registrerats som spelare i BK Skansen. ”Vi får se om tiden finns”, säger den före detta allsvenska spelaren.
Fotboll • Publicerad 5 mars 2019 • Uppdaterad 6 mars 2019
TFF:s assisterande tränare Kristian Haynes kan göra comeback på planen med BK Skansen i division fem.
TFF:s assisterande tränare Kristian Haynes kan göra comeback på planen med BK Skansen i division fem.

BK Skansen har gjort en meriterad förstärkning. Kristian Haynes, med nio allsvenska säsonger i benen, har registrerats som spelare för division fem-klubben.

– Det är möjligt att jag gör comeback. Den överenskommelse vi har gjort är att det ska ske på mina premisser helt och hållet. Att jag har reggats som deras spelare betyder ingenting egentligen mer än att det skapar möjligheter för mig att spela med dem, säger 38-årige Kristian Haynes.

Annons

Skansen började redan i höstas att fråga honom om han ville börja spela för dem.

– Ifjol kände jag inte att jag hade tid till det. Nu är kvällarna lite mer lediga eftersom vi tränar på dagtid. Men vi får se hur mycket utrymme det finns, kvällstid är ju familjetid också, säger TFF:s assisterande tränare.

Varför Skansen?

– Det är mer för att det är de som har ringt mig. De har varit aktiva och de spelar nära där jag bor. Sedan är jag vän med Linus Bladh som spelar där. Sedan känns väl nivån lagom.

Han har inte tränat med laget ännu.

– Jag ska försöka träna med dem om tiden och suget finns där. Jag tror att jag får svårt att göra så många matcher. Men skulle tid finnas och jag är sugen så finns det möjlighet för det. Vi får se hur allvarligt det här är.

– Men jag kanske behöver släcka begäret lite, det väcktes lite när jag spelade i TA-cupen, säger Kristian Haynes, som avslutade sin aktiva karriär när han med TFF besegrade Jönköpings Södra i det allsvenska kvalet 2017.

Skansen är glada över det potentiella nyförvärvet.

– Spännande, men vi får ta det vecka för vecka och se hur det ser ut. Det är ju en kille som besitter extrema erfarenheter och en spetskompetens, det är ingen tvekan om det, säger Jonas Carlsson, som är tränare i Skansen tillsammans med Mikael Persson.

– Vi ser med försiktig optimism på det och ser vad det kan innebära. Men vår förhoppning är att han kan komma och visa upp sig så snart som möjligt. Kristian verkar i alla fall vara en väldigt behaglig person att ha i gruppen, säger Jonas Carlsson.

Annons

Skansen inledde tävlingssäsongen i helgen när de besegrade Heleneholm med 4–1 i DM. På lördag är det derby i DM mot Lilla Beddinge.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons