Här startar det allsvenska äventyret

Trelleborg Artikeln publicerades

Det allsvenska året 2018 är här. Tio över tio på torsdagen beträdde TFF-spelarna och ledarna konstgräsplanen på Vångavallen för årets första träning.

TFF tränade för första gången i år.
Foto: Tomas Nyberg
TFF tränade för första gången i år.

Alla spelarna var på plats, inklusive de två nyförvärven, Sebastian Ohlsson från Degerfors och Victor Nilsson från Värnamo.

De trivs redan med sina nya lagkamrater.

– Det känns jättebra att vara här. Det verkar vara en väldigt lätt grupp att komma in i, säger högerbacken Victor Nilsson.

– Det är trevliga killar i laget, man känner att det är bra stämning i gruppen, säger mittfältaren Sebastian Ohlsson.

Han har redan flyttat till Trelleborg och börjar känna sig hemmastadd i staden.

Men det var första fotbollsträningen för honom på ett bra tag.

– Jag har inte tränat sedan veckan efter att superettan slutade. Jag har hållit igång på egen hand så det tar nog ett litet tag innan jag kommit in i det, säger Sebastian Ohlsson.

Han har provat på allsvenskt spel tidigare, i BK Häcken, 2014 och 2015. Då blev det bara åtta inhopp under de två åren.

– Det var ju väldigt hård konkurrens, Häcken hade ju nästan Sveriges bästa mittfält då. Men det var en lärorik period och det utvecklade mig som spelare, säger Sebastian Ohlsson, som de två senaste säsongerna varit tongivande i superettan för Degerfors.

Sebastian Ohlsson gjorde sin första träning med TFF.
Foto: Tomas Nyberg
Sebastian Ohlsson gjorde sin första träning med TFF.

Nyförvärvet från Värnamo, Victor Nilsson, bor än så länge på hotell.

– I slutet på nästa vecka hoppas jag att jag kan flytta in i en lägenhet.

– Det kändes bra på träningen. Sedan kommer det ta ett tag att komma in i det, det är ju ett nytt lag och nya spelare, men det brukar gå rätt snabbt, säger Victor Nilsson, som gjort 20 allsvenska matcher för Mjällby.

Victor Nilsson. Ny från Värnamo.
Foto: Tomas Nyberg
Victor Nilsson. Ny från Värnamo.

Med på träningen var även Philip Mårtensson, 24-årig målvakt från Torns IF, och som ska provträna med TFF fram till och med måndag till en början.

Även tidigare reservmålvakten Dennis Petersson, som inte har något kontrakt med TFF längre, var med på träningen. Han ska eventuellt vara med på fler träningar framöver då TFF just nu bara har en kontrakterad målvakt, Marko Johansson.

Även juniormålvakten Merlin Nuhanovic, finns tillgänglig.

Furkan Motori, till vänster, och Mattias Håkansson.
Foto: Tomas Nyberg
Furkan Motori, till vänster, och Mattias Håkansson.

Tränaren Patrick Winqvist var också nöjd över att träningen dragit i gång.

– Det var inspirerande, man ser att det lyser i ögonen på killarna. Vi har en go gruppsammanhållning och det är härligt att vara tillbaka på planen, säger Patrick Winqvist.

Det är bara drygt två veckor till första träningsmatchen, Värnamo hemma den 27 januari. Och det är mindre än en månad till första tävlingsmatchen, Östersund borta i svenska cupen fredagen den 9 februari.

– Det är en tävlingsmatch, det är det, men för oss är det viktiga allsvenskan. Vi kommer att öka intensiteten i träningen successivt så får vi ser var vi står då, säger Patrick Winqvist.

Träningsrapport

Så var TFF:s första träning

Plats: Vångavallens konstgräsplan.

Träningstid: 80 minuter.

Träningen: Spelarna gjorde först några korta fysövningar i anslutning till omklädningsrummet. På planen tog sedan Filip Lundgårdh, lagets nye fysioterapeut hand om uppvärmningen. Därefter följde ett par pasningsövningar och sedan blev det tvåmålsspel på begränsad yta.

Antal spelare: 19. Jacob Palander saknades. I övrigt var alla kontrakterade spelarna där, plus de provspelande målvakterna Philip Mårtensson och Dennis Petersson.

Freddie Brorsson kan träna för fullt efter sin knäskada som höll honom borta hela förra säsongen. Däremot rehabtränar fortfarande Hugo Andersson som inte deltog i alla övningar utan fick göra rehabövningar med Filip Lundgård. Även han har varit knäskadad.

Åskådare: 15

Visa mer...

Fakta

TFF:s försäsongsschema

Så här ser TFF:s spelschema ut innan den allsvenska premiären mot IFK Göteborg 1 april:

27/1 Värnamo (h), 3/2 Öster (h), 9/2 Östersund (b), svenska cupen, 25/2 Kalmar (b), svenska cupen, 3/3 Åtvidaberg (h), svenska cupen, 17/3 Halmstad (b), 25/3 Gais (b).

Ytterligare en träningsmatch ska bokas helgen 10/11 mars, om inte TFF tar sig till kvartsfinal i Svenska cupen, som avgörs den helgen.

Visa mer...