Annons

Här är lagen Vikings ställs mot i kvalet

Åseda, Åstorp och Osby. Det blir Tif Vikings motståndare i kvalet till division två.
Ishockey • Publicerad 27 februari 2018 • Uppdaterad 28 februari 2018
Vikings spelade playoff mot Lenhovda i helgen. Nu väntar en kvalserie till division två.
Vikings spelade playoff mot Lenhovda i helgen. Nu väntar en kvalserie till division två.Foto: Tomas Nyberg

Via tre tuffa drabbningar mot Lenhovda lyckades Tif Vikings ta sig till kvalserien till division två efter seger i den avgörande matchen i söndags.

På tisdagen blev kvalserierna klara. Vikings får möta Osby, från division två samt Åseda och Åstorp som Vikings även mötte i Alltrean nyligen.

Annons

– Hade jag kunnat välja serie hade jag först valt den andra. Men när man tänker efter är det inte så stor skillnad mellan lagen, säger Vikings tränare Vesa Ruuskanen, som syftar på den andra södra kvalserien där Lund, Limhamn, Virserum och Guts gör upp om en plats i division två.

– Det är mest för att jag vet att Osby är ett bättre lag än Lund. Men samtidigt hade vi svårt mot Virserum i Alltrean och Guts är ett starkare och tyngre lag än Åstorp. Det viktigaste är vad vi gör själva, fortsätter Vesa Ruuskanen.

Första kvalmatchen spelas fredagen den 9 mars borta mot Osby.

– Det tycker jag är bra att börja mot dem, säger Ruuskanen.

Första hemmamatchen är söndagen den 11 mars mot Åseda.

– Men vi hoppas kunna byta med dem och möta dem borta först för vi har ungdomsturnering då. Vi hoppas Åseda går med på det, berättar Vesa Ruuskanen.

I så fall kommer Vikings avsluta kvalserien med två hemmamatcher.

Bara vinnaren i serien tar plats i division två nästa säsong. De sex matcherna spelas under 13 dagar. Sista matchen är hemma mot Osby onsdagen den 21 mars.

– Jag tycker att vi har en bra chans. Det är upp till killarna själva hur mycket de vill. Vi är underdogs och har allt att vinna, anser Vesa Ruuskanen.

Han får hektiska veckor framöver då han även tränar Tifs J20-lag som ska kvala till Superelit. Som tur är ser det inte ut som att några matcher krockar med varandra.

– Det är väldigt roligt för föreningen att vi kan ha ett så här bra juniorlag eftersom vi bara startade det för två år sedan. Tar vi oss upp till Superelit är det väldigt starkt, i så fall är bara Malmö och Rögle bättre än oss i Skåne på juniorsidan, säger Vesa Ruuskanen.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons