Hälsenan av – Salif Camara Jönsson opereras på måndag

Trelleborg Artikeln publicerades

”Det känns så klart för jäkligt. Men jag ska tillbaka. Det är fotboll jag ska spela.” säger Salif Camara Jönsson.

Resultatet från läkarundersökningarna är nu klara. Spelaren blir borta en längre period.

Foto: Björn Lindgren/TT

Det var under träningsmatchen mot Öster den 3 februari som TFF:s anfallsstjärna skadades. Redan direkt efter matchen sa läkaren Per-Anders Abrahamsson att hälsenan troligen var av.

Men resultaten från vidare läkarundersökningar och magnetröntgen har dröjt. Men på torsdagseftermiddagen kom definitivt besked: hälsenan är av och Camara Jönsson blir borta en längre tid.

– Det är dessvärre så att hälsenan har gått av. Vi är ledsna för klubbens skull men framförallt för Salifs som ju hade sett fram emot den allsvenska premiären, säger TFF:s klubbdirektör Mattias Kronvall i ett pressmeddelande från klubben.

Salif Camara Jönsson själv är besviken.

– Någonstans hade man förberett sig mentalt. Det har varit snack om detta sedan det hände. Men vissa faktorer tydde på att det inte var så illa och då hade man fortfarande ett hopp. Men nu vet jag, säger han.

På måndag opereras han i Malmö. Sedan väntar rehabilitering. Han är fast besluten att ta sig igenom den tunga period som väntar.

– Jag vet inte vad som kommer att hända. Om operationen går bra eller om det blir komplikationer. Men jag ska fixa detta. Det är fotboll jag ska spela och det kommer jag att spela igen, säger han.

Hur det blir med allsvenskan kan han inte svara på i dag.

– Går operationen bra väntar några månader eller ett halvår. Hur lång tid det tar får vi se, jag vet bara att jag ska tillbaka. Det är klart att det är jobbigt. Man har kämpat och förberett sig för något och har det framför näsan. Och så tas det bort lika snabbt, säger han.

Sedan skadan inträffade den 3 februari har stödet till spelaren varit enormt.

– Det känns ju fantastiskt. Det är det som gör att man inte vill gräva ner sig. Hemma är det familj, sambo och barn som har stöttat. Men även över hela landet har folk skickat meddelanden och sms. Det känns mäktigt och härligt att så många bryr sig. Det blir lite lättare.

Han försöker att ta situationen med ro, även om beskedet att hälsenan är av är tungt.

– Det är en skada och många fotbollsspelare råkar ut för värre. Det är tajmingen som är jobbig. Men nu är det såhär. Detta ska rehabiliteras och sen ska jag tillbaka. Min dröm är allsvenskan. Nu har laget en härlig säsong framför sig och vi ska njuta av den. Detta kommer att bli bra, säger han.