Annons

H43 byter ut "Kos" efter sex säsonger

Sport • Publicerad 23 februari 2005
Efter sex år lämnar "Kos" tränaruppgiften i H43. @08 Bildbyline:BILD: PRESSENS BILD
Efter sex år lämnar "Kos" tränaruppgiften i H43. @08 Bildbyline:BILD: PRESSENS BILDFoto: 

Elitserielaget H43 byter tränare. På onsdagen meddelade lundaklubben att Ola Månsson ersätter trelleborgaren Veroljub "Kos" Kosovac till kommande säsong.

– Vi är oerhört nöjda med de sex år Kos varit hos oss och han är utan tvekan den person som sportsligt sett betytt mest för H43 under alla år, säger klubbdirektören Ulf Mohlin till heh.nu.

Annons

Uppgifter gör gällande att det finns intresse både bland svenska och utländska klubbar för Kos som tränare, men i H43 utesluter man inte att han stannar i klubben.

– H43 hoppas att kunna behålla Kos i organisationen med inriktning på utbildning och internationella kontakter där hans kunskaper överträffar det mesta, säger Ulf Mohlin.

Ola Månsson är fostrad i Kävlinge och har elitserieerfarenhetersom spelare med IFK Kristianstad.

Mest känd är han för att ha tagit Team Eslövs damer till tre raka SM-finaler varav två SM-guld. Den här säsongen tränar han jylländska Fox Team Nord i danska division ett.

Martin Falkenby

HANDBOLL LUND
HANDBOLL LUND
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons