Palander och Motori kvar i TFF

Fotboll Artikeln publicerades
Furkan Motori i höstens hemmamatch mot Landskrona. 20-åringen har skrivit på ett nytt ettårskontrakt med moderklubben TFF.
Foto:Claes Nyberg
Furkan Motori i höstens hemmamatch mot Landskrona. 20-åringen har skrivit på ett nytt ettårskontrakt med moderklubben TFF.

TFF fortsätter att bygga inför nästa säsong. De senaste i raden att skriva på nya kontrakt är de båda unga kantspelarna Jacob Palander och Furkan Motori.

– Det känns riktigt bra att vi kom fram till ett beslut och att jag fick som jag ville, säger Furkan Motori.

Ytterligare två viktiga spelare är nu kontrakterade inför nästa säsong i superettan. En av dem är Furkan Motori, som tycker att det är skönt att parterna kommit överens efter en tids förhandlingar. Några funderingar på att lämna TFF för en annan klubb hade han dock aldrig.

– Nej, eftersom vi gjort en sådan bra säsong så kändes det givet att stanna. Jag vill fortsätta att förbättras, säger Furkan Motori, som startat 24 av 26 matcher i årets seriespel.

Målet inför nästa säsong i superettan är att spela samtliga matcher. För att lyckas vet yttermittfältaren vad som krävs.

– Jag måste ge ännu mer. Konkurrensen kommer säkert att bli hårdare med nya spelare så jag måste visa att jag kan ännu mer.

Redan under året har 20-åringen, som är en spelarprodukt från TFF:s egna led, gjort stora framsteg på planen. Själv menar han dock att det finns mycket kvar att förbättra i offensiven.

– Jag vill spetsa till min egen spelstil. Utmana mer, göra fler mål och fler målgivande passningar, säger Furkan Motori, som gjorde fem mål under segersäsongen i division ett.

Även ytterbacken Jacob Palander är klar för nästa säsong. 20-åringen, som endast missade en match under den gångna säsongen, skrev på fredagen under ett nytt tvåårskontrakt för TFF. Palander, som ursprungligen kommer från Dösjebro, kom till TFF inför denna säsongen efter att ha tillbringat flera år i MFF:s ungdomsakademi.