Fritz andas ut efter undersökning

Sport Artikeln publicerades

Ett uttänjt ledband istället för ett avslitet korsband. Fredrik Persson har aldrig varit så glad över att ha fel. ”All ångest jag haft i 24 timmar försvann ur kroppen”, säger TFF-målvakten efter måndagens undersökning.

I slutet av söndagens Skånederby kolliderade Fredrik Persson olyckligt med Malmö FF:s kvicke anfallare Daniel Larsson. Fritz tvingades till byte och trodde direkt efter matchen att det rörde sig om en korsbandsskada.

– Jag hörde hur det krasade i knäet och det domnade bort. Jag fick flashbacks från när jag slet av korsbandet i det andra knäet, berättar Fritz.

Måndagens undersökning gav dock lugnande besked. Istället för en rehabiliteringstid på åtta till tio månader blir det tre till fyra veckors återhämtning.

– Så jäkla skönt. Jag har aldrig varit så glad över att ha fel. Jag har haft en hel natt på mig att tänka på vad jag skulle göra efter fotbollen. Jag övervägde om jag hade orkat med en runda till. Nu kan jag vara hel till efter uppehållet istället, säger en lättad Fredrik Persson.

TFF:s sjukgymnast Peter Andersson såg varken några skador på Fritz menisk eller korsband under måndagens undersökning. Skadan diagnostiseras istället som en uttöjning av inre sidoledandet i det högra knäet. Redan på onsdag kan Fredrik Persson påbörja rehabiliteringen.

– Nu kan jag drömma om gröna fotbollsplaner igen, säger Fritz.

Något spel under de resterande fyra omgångarna innan VM-uppehållet är det dock inte tal om. Då får TFF istället sätta sitt hopp till Viktor Noring. TFF:s förstemålvakt har missat större delen av den allsvenska inledningen på grund av en axelskada.

– Noring kan mycket väl spela på torsdag, vi har inte kastat in handuken än, säger Peter Andersson.

Viktor Noring gick under måndagen in i målvaktsträning. Redan på torsdag kan han alltså vara tillbaka mellan stolparna när TFF tar emot Mjällby på Vångavallen.

– Absolut, det kändes bra på träningen men jag har inte testat att stå emot hårda skott, säger Noring som kommer att provas ordentligt inför torsdagens match.

Faller testet inte väl ut får TFF förlita sig till klubbens tredjemålvakt Carl Wachtmeister som gjorde allsvensk debut mot Malmö FF. Något Viktor Noring inte ser någon fara med.

– Kan jag inte spela så har vi Calle som gör bra ifrån sig. Det blir inga problem, säger TFF:s 19-årige målvaktstalang.