Freddie vann duellen mot brorsan

Fotboll Artikeln publicerades
Trelleborgs Freddie Brorsson och MFF:s Lasse Ladegaard Nielsen under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Trelleborgs FF och Malmö FF på Vångavallen. Matchen slutade 1-0.
Foto: Andreas Hillergren/TT
Trelleborgs Freddie Brorsson och MFF:s Lasse Ladegaard Nielsen under söndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Trelleborgs FF och Malmö FF på Vångavallen. Matchen slutade 1-0.

Trelleborgarna Freddie och Franz Brorsson fick chansen från start i Skånederbyt – en i vardera lag.

Efter matchen var det lillebror som stod som segrare i brödrafajten – och hyllades efteråt av Vångavallen.

– Det värmer lite extra, säger Freddie Brorsson.

Freddie Brorsson fick på lördagen veta att han skulle starta Skånederbyt mot Malmö FF bredvid Zoran Jovanovic.

Däremot såg det inte ut som om det skulle bli någon fajt mot brorsan Franz då Malmö FF valde Rasmus Bengtsson bredvid Lasse Nielsen. Men på värmningen fick Bengtsson kasta in handduken och in skickades Franz Brorsson.

– Jag har känt på mig i veckan att jag skulle få starta, men jag trodde inte Franz skulle få göra det. Sen blev det så ändå och klart det var lite extra speciellt att möta sin bror, säger Freddie Brorsson.

Den snart 21-årige anfallaren tackade för Winqvist förtroende och spelade en nyckelroll i TFF:s offensiva spel. Han vann närkamper, höll i bollen och gick även i djupled.

– Det kändes riktigt bra, speciellt i första halvlek innan jag blev trött. Jag har bara tränat anfallspositionen den här veckan efter inhoppet mot Häcken, säger Freddie.

Det blev inte speciellt många dueller på plan mellan bröderna – men Franz hann i andra halvlek med att dra Freddie i axeln.

– Det gjorde han mer än en gång, tror jag, säger Freddie och skrattar.

Efter matchen fick anfallaren stående ovationer av publiken på Vångavallen, något som inte hör till vanligheterna.

– Ja, jag märkte det. Det värmer såklart lite extra.

Hur tar ni mer det här till nästa match mot Sirius?

– Den här segern höjer självförtroendet, men det gjorde segern mot Norrköping också och se hur det gick då. Vi får inte slappna av utan vi måste fortsätta jobba hårt.

Det var inte lika muntert utanför Malmö FF:s omklädningsrum efter matchen – men Franz Brorsson berömde ändå sin bror för insatsen.

– Han var duktig, vann en del dueller och gjorde en bra match. Jag kände ändå att vi hade bra koll, säger Franz Brorsson.

Hur var det att spela på Vångavallen?

– Det är en mysig arena och kul med mycket folk. Det är första gången jag spelar här, har aldrig sett planen från den här sidan. Men det känns väldigt tungt annars, det mesta går emot oss just nu. I dag känns det som om vi har tillräckligt med lägen för att vinna matchen, men fotboll är inte alltid rättvist, säger Franz.