Förvånade och arga

Sport Artikeln publicerades

Chockade och förvånade. Palmstadens spelare och ledare i A-laget hade inte en aning om att det var så dåligt ställt med ekonomin i klubben. ” Jag är förvånad och arg”, säger tränaren Alex Nikolaidis.

TA-sporten berättade igår att Palmstaden riskerar att gå i konkurs. Klubben har skulder på cirka 800 000 kronor och nu ska styrelsen se över situationen för att reda ut det ekonomiska kaoset.

Lessly Sommer, som avgick som ordförande i helgen, var den som ensam hade ansvaret för ekonomin i klubben.

Palmstadens herrlag har de senaste säsongerna etablerat sig som ett topplag i division ett. I våras slutade laget tvåa och efter fyra matcher är laget obesegrat denna säsong.

Nu kan den dåliga ekonomin hindra en uppflyttning till allsvenskan.

– Jag är chockad. Samtidigt kan vi inte göra så mycket, det gäller för oss att bra träna på, säger Joon Berggren.

Samtliga spelare verkar vara förvånade över klubbens ekonomiska situation.

– Det känns tungt, säger Christian Persson, som förutom att han är en pålitlig målskytt även är klubbens enda heltidsanställd.

Han är marknadsansvarig i klubben och riskerar nu att bli av med sitt jobb.

– Klart man är orolig för det. Nu ska jag gå på pappaledighet nästa vecka och ett tag framöver så det ordnar sig på så vis, säger Christian Persson som under hösten märkt av att något var fel.

– Det har känts konstigt senaste halvåret men jag har inget med fakturorna att göra, jag har inte den insynen. Men ett företag sa till mig att vi inte betalat dem. Då undrade jag varför och bad styrelsen kolla, säger Christian Persson.

En annan av spelarna i laget som även jobbar för klubben är Fredrik Sjöstedt.

I augusti började han arbeta som klubbdirektör. Sjöstedt läser sports management-programmet i Malmö och arbetar halvtid i Palmstaden, men gör det mest för att lära sig.

– Jag får bara en symbolisk summa och gör det mest för att se och lära. Men när jag började i augusti började jag rota i fakturahögen och förstod att allt inte stod rätt till. När det sedan efterhand trillade in påminnelser rapporterade jag det till styrelsen, berättar Fredrik Sjöstedt.

Är du orolig för klubbens framtid?

– Klart man är.

Kommer detta att påverka er sportsligt?

– Nej, det hoppas jag inte men det är såklart svårt att säga, säger Sjöstedt.

Spelare och ledare försöker nu fokusera på det sportsliga.

– För mig kom det här som en blixt från en klar himmel. Men jag förstod efter matchen i helgen att allt inte stod rätt till då jag hörde att en engagerad person som Lessly (Sommer) skulle lämna sin post, säger tränaren Daniel Andersson.

– Styrelsen har sagt att vi ska jobba som tidigare tills de får en bild över situationen. För oss ledare gäller det att fokusera på rätt saker nu, fortsätter Andersson.

Hans tränarkollega för A-laget, Alex Nikolaidis, har varit ledare i föreningen under många år.

– Jag är förvånad och arg. Det är många känslor samtidigt. Man börjar titta på sig själv också, finns det något jag inte sett? frågar sig Nikolaidis.

– Först blir allt nattmörkt sedan börjar man tänka vidare på vad man kan bidra med. Men jag har inga problem att lägga detta åt sidan så länge för vi är här för att spela och träna tillsammans, säger Nikolaidis.

På söndag spelar A-laget mot Malmhaug.

Då återstår det att se om den ekonomiska situationen påverkar även det sportsliga.