Första HBK-förlusten: "Är för dåliga"

Handboll/Hultsfred Artikeln publicerades
Martin Bengtsson, tränare i Trelleborg HBK.
Martin Bengtsson, tränare i Trelleborg HBK.

Efter två tajta segrar kom en så en tajt förlust.

HBK:s herrar har dansat på slak lina och då trillar man till slut. Matchen borta mot Hultsfred förlorades med 32–34.

Hultsfred–Trelleborg HBK 34–32 (17–12)

HBK: Hugo Rickardt 7, Jonathan Roth 6, Jack Olsson 5, Filip Linde 4, Oskar Karlsson 3, Marko Lapcevic 2, Kevin Olin 2, Jonas Larsson, Per Almgren, Niclas Karlsson,

Trelleborg HBK har inlett serien med två knappa segrar och därmed fortsatt på den linje man hade förra säsongen – att vinna jämna matcher.

Men mot Hultsfred fungerade det inte. Trots att man hade dubbla chanser att kvittera i slutminuterna.

– Trots en dålig första halvlek hade vi chansen i andra halvlek, men jag tycker faktiskt inte att vi förtjänar poäng i den här matchen. Vi var för dåliga helt enkelt, sa Martin Bengtsson, tränare i HBK.

En Smålandsresa på en lördag är vad det är och gästerna var heller inte riktigt med från start. Man kom dock tillbaka från både 1–5 och 12–17, och dessutom från ett så illa läge som 15–22 i andra halvlek. Målskyttet var det inga problem med, men man fick aldrig stopp på blödningen bakåt.

– Vi provade 6–0, 5–1 och 4–2, men kom aldrig tillräckligt nära skyttarna, menade Bengtsson.

Som tyckte att hela saken var en inställningsfråga.

– Tycker att man kan begära mer av oss. Det var mycket grundläggande som var fel, för många tekniska fel. Jag skulle säga att vi har två godkända spelare i dag: högersexan Jonathan Roth och vänstersexan Hugo Rickardt. Alla andra är icke godkända, sa Martin Bengtsson.