Först hjälte – sedan skyndade han sig hem till barnen

Fotboll Artikeln publicerades
TFF-jubel efter att Lasse Nielsen gjort 1–0 i 90:e minuten mot Malmö FF.
Foto: Andreas Hillergren/TT
TFF-jubel efter att Lasse Nielsen gjort 1–0 i 90:e minuten mot Malmö FF.

I 90:e minuten vräkte sig Lasse Nielsen fram och nickade in vinstmålet mot Malmö FF. Sedan fick han skynda sig hem för att ta hand om sina barn som fick vara ensamma hemma under matchen.

En match i matchen var Lasse Nielsen mot Lasse Nielsen. TFF:s dansk vann den matchen mot sin namne i Malmö FF. I 90:e minuten kastade han sig fram efter att Fredrik Andersson räddat en nick från Alexander Blomqvist.

Nielsen visade ingen hänsyn, bollen skulle bara in i mål.

– Det var en riktigt härlig kamp att få spela. Det var kul att få ge många glädje med målet, säger Lasse Nielsen, som efter att han nickat in bollen, själv sprang in i målet och jublade genom nätet med hemmafansen bakom målet.

– Alex (Blomqvist) kom upp bra på frisparken, sedan blev det ett enkelt mål för mig, men härligt att göra ett avgörande mål. Jag älskar att få spela de här viktiga matcherna, säger dansken i telefon till TA-sporten efter matchen.

Han hade nämligen så bråttom hem till Danmark efter slutsignalen att han inte hann stanna för att ställa upp på intervjuer. Hans fru Louise är bortrest till Madrid så de fyra barnen i familjen var hemma själva.

– De äldre fick ta hand om de yngre. Nu måste jag hem och se till att de kommer i säng, för det är ju skoldag imorgon, säger Lasse Nielsen, som gärna vill vara en hjälte även för sina barn.

För dem kunde han senare berätta att han blivit hjälte i Skånederbyt, en något oväntad sådan.

– Jag gjorde mycket mål förr i min karriär, och har gjort ett par viktiga mål tidigare så det var kul att få göra ett viktigt mål för Trelleborg också.

TFF var bra på de fasta situationerna hela matchen och Nielsen hade två nickar i första halvlek som kunde ha resulterat. Först när han nickade en hörna tätt över och sedan när han förlängde en frispark på mittplan och bollen på nytt smet strax över ribban.

– Vi sa till varandra i paus att vi skulle fortsätta trycka på på de fasta situationerna ända till sista minuten, säger Lasse Nielsen.

Han kände av att de flesta av hans lagkamrater var extra taggade till den här matchen.

– Vi har laddat hela veckan för den här matchen. Jag älskar att spela under press. Jag vill ge av min rutin i de här matcherna. Och alla i laget var väldigt bestämda i dag. Vi ville verkligen vinna och gjorde en väldigt bra match, säger Nielsen.

Han var nöjd med att TFF:s matchtaktik fungerade.

– Vi spelade en enklare taktik i dag. Vi ville inte straffas för några misstag eller dumma bolltapp. Det lyckades, mycket tack vare Freddie (Brorsson) som var fantastisk där framme i dag. Han vann duellerna så att vi kunde få upp laget, berömmer Lasse Nielsen.

Dansken har fått spela högerback under den allsvenska starten trots att han alltid varit mittback.

– Mina kvalitéer kommer mer till rätt som mittback. Men är det bäst för laget att jag spelar till höger så gör jag gärna det, det viktigaste är det bästa för laget. Det var tio år sedan jag spelade högerback, då var jag mycket snabbare, men jag försöker kompensera det med att alltid vara på rätt plats.

Till sist kom han även på rätt plats i motståndarnas straffområde – och för sina barn.