Förlust för PIK efter ras i första perioden

En match som i praktiken var över på drygt tolv minuter. Palmstaden IK var inte på tårna borta mot FBC Engelholm och förlorade efter att ha släppt in sex mål i första perioden.
Innebandy • Publicerad 14 oktober 2018 • Uppdaterad 15 oktober 2018
Palmstaden föll borta mot FBC Engelholm. Arkivbild.
Palmstaden föll borta mot FBC Engelholm. Arkivbild.Foto: Terje, Pedersen

Hemmalaget gjorde matchens första mål redan efter 49 sekunder. PIK kvitterade snabbt genom Joel Nilsson Westerlund, men sedan var det mer eller mindre Engelholm för hela slanten i resten av den första perioden.

– Vi får en riktigt dålig start och det är lite blandade känslor i att det blev enkla mål där man inte riktigt är på hugget., säger Palmstadens tränare Johan Hedin.

Engelholm drog i väg till 4–1 innan PIK kunde reducera genom Robin Mardell i den nionde minuten. Men inte heller det gav Palmstaden något uppsving och den första perioden fortsatte med att hemmalaget kunde göra både 5–2 och 6–2 innan den 13:e minuten var spelad.

– Men efter det så blir det en positiv känsla och vi håller tätt i 23 minuter och vinner den andra perioden med 3–1. Då känns ju allting mycket positivare och vi får bättre flyt, säger Johan Hedin.

I den tredje perioden kom dock aldrig det där sista rycket som krävdes och istället gjorde Engelholm matchens sista mål och vann med 8–5.

Nästa vecka väntar ny match på lördagen när Palmstaden tar emot bottenlaget Lomma på hemmaplan.