Förlust efter tränarens inhopp

Fotboll Artikeln publicerades

MF Pelister höll 0–0 länge mot topplaget BK Flagg hemma på Ymorvallen. Sen tvingades tränaren Goran Popovski hoppa in på grund av spelarbrist. Då gjorde BK Flagg mål och vann med 2–0 (0–0).

På lördagen tog MF Pelister emot serietvåan BK Flagg hemma på Ymorvallen. Laget kämpar med flera spelaravhopp och semesterledigheter och hade bara 14 personer i truppen.

Tränaren Goran Popovski fick sätta sig på lagets bänk som den, i praktiken, enda tillgängliga utespelaravbytaren.

– Jag hoppas att det blir sista gången för säsongen för nu får vi tillbaka två-tre spelare från semester. Men det ska ju egentligen inte vara så på den här nivån, säger tränaren.

I matchen så pressade topplaget på mot Pelister som fortfarande jagar en negativ kvalplats. BK Flagg hade ett tiotal hörnor och flera chanser, men 0–0 stod sig i drygt 70 minuter. Sen tvingades Goran Popovski komma in på planen när Besnik Shala fick krampkänningar.

– Efter en minut så får de en hörna och där gör de mål. Men det hänger mer på att Besnik gick ut än att jag kom in. En 25-åring mot en 40-åring, det är skillnad ju, kommenterar Popovski.

När Pelister tryckte på för en kvittering kunde sedan Flagg göra ytterligare ett mål när Emil Lundqvist Felgenau stängde matchen med sitt 2–0 i den 82:a minuten.

– Hade vi haft fler spelare på bänken tror jag att vi hade haft en bra chans. Vi skapade mycket chanser på omställningar. Vi hade två frilägen i första halvlek och sen en jättefin frispark i ribban av Besnik Shala i andra, berättar Goran Popovski.

Matchen var ändå ett steg framåt för Pelister, som kämpat med resultaten under säsongen.

– Jag är stolt över killarna för vi följde matchplanen perfekt. Att det står 0-0 så länge tycker jag ändå är bra med tanke på hur liten truppen var.

Nästa lördag väntar en måstematch för Pelister som möter Kosova IF, som ligger fem poäng före Pelister i tabellen, på bortaplan.

MF Pelister–BK Flagg 0–2 (0–0)