Annons

Femte raka för Kuststaden

Kuststaden började med två förluster. Sedan dess har laget gått som tåget i handbollens division tre. Under fredagen kom ännu en storseger.
Handboll • Publicerad 23 november 2018
Rasmus Dovsjö och Max Falkman, två nyckelspelare för Kuststadens HK.
Rasmus Dovsjö och Max Falkman, två nyckelspelare för Kuststadens HK.Foto: Tomas Nyberg

Matchen mellan Kuststaden och Tomelilla IF vägde jämnt länge. Med fem minuter kvar av första halvleken så drog Kuststaden dock ifrån.

– Det börjar ju trevande och vi var inte riktigt på tårna. De ledde till och med efter 20 minuter. Sen tar vi timeout och rycker upp oss, berättar Kuststadens tränare Jonas Johnsson.

Annons

I halvtidspausen stod det 11–8 till Kuststaden. Efter det släppte Rasmus Dovsjö i trelleborgarnas mål knappt något bakom sig.

– Efter första matchen mot Halmstad där vi släppte in 33 mål så ändrade vi lite och har sagt att nu ska vi bruka allvar bakåt. Det har gett resultat, konstaterar Kuststadens tränare.

– Vi har stängt bakåt och det hjälper ju våra målvakter också, säger Jonas Johnsson.

Samtidigt stod Axel Månsson och Albin Cederberg för flera mål framåt och när domaren blåste av matchen hade Kuststaden vunnit med 25–14.

På sju matcher har Kuststaden nu hållit motståndarna på under 20 mål i fyra av dem. Laget har släppt in minst mål i serien och ligger på en fjärdeplats. Tre poäng bakom serieledande Eslövs HF.

Nästa match blir hemma i Söderslättshallen mot Ystadpågarna om en vecka.

– Det ska bli kul ju. Det är ett bra lag, så nu är det upp till bevis. Det är ju bonus för oss att ta poäng i den matchen, och vi har chansen, avslutar Jonas Johnsson.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons