FCT kryssade sig från toppen

Fotboll Artikeln publicerades
FC Trelleborgs Joel Svendsen gjorde kvitteringsmålet mot Staffanstorp. Arkivbild.
Foto: Jonas Bergström
FC Trelleborgs Joel Svendsen gjorde kvitteringsmålet mot Staffanstorp. Arkivbild.

Under lördagens match mot Staffanstorp spelade FCT jämnt. Efter en rad jobbiga resultat för trelleborgslaget, som ligger trea, tappar de mark jämfört med serietoppen.

Efter förra omgångens storskräll där serietrean FCT förlorade på hemmaplan mot jumbon Hyllie testade FCT en försiktigare ingång i bortamatchen mot Staffanstorp. Det blev poäng, men bara en, i lördagsmatchen på Staffansvallen som slutade 2–2.

FCT:s tränare Peter Nilsson satsade mer på ett starkt försvarsspel och omställningar.

– Vi gjorde ett försök och blev kanske lite för försiktiga och lät Staffanstorp ha lite väl mycket boll. Vi skapar så många målchanser att jag tycker vi ska vinna, säger han.

Det var just genom en omställning som FCT tog ledningen efter en halvtimme spelad. Toni Bahtiri drev upp bollen och spelade fram Johan Palmström som sprang sig helt fri med målvakten och kunde placera in 1–0 till FCT.

– Men sen efter det så blir det lite försiktigt och de får vända innan paus. Vi slarvar och bjuder lite på förstamålet där vi tappar boll på egen planhalva, säger Peter Nilsson.

2–1 till Staffanstorp i paus men i andra halvlek kom FCT ut och kvitterade snabbt. Joel Svendsen nickade in en hörna redan i den 48:e minuten. Men trots att FCT drev på spelet och hade flera lägen att ta ledningen så kom laget inte längre en ett lika-resultat.

– Såklart är man inte nöjd om man kryssar när man ligger där i tabellen som vi gör. Men vi är ändå nöjda med andra halvlek och vi skulle gjort fler mål, säger Peter Nilsson.

Till skillnad från laget så har Haris Smriko haft en stark uppstart av säsongens andra halva. Han var FCT:s bästa spelare i matchen mot Staffanstorp, tillsammans med Toni Bahtiri som dels slog hörnan till 2–2 och även hade en frispark i kryssribban.

Resultatet innebär att Gif Nike och BK Flagg i serietoppen drar ifrån, då de vann sina matcher för omgången, och har nu sex poängs försprång på FCT som är fortsatt trea.

Staffanstorp United–FC Trelleborg 2–2 (2–1)

FCT: Johan Palmström (31'), Joel Svendsen (48').