Fansens hån blev för mycket

Sport Artikeln publicerades

TFF-supportrarnas hån blev för mycket. Mattias Adelstam lämnar nu klubben med omedelbar verkan.

– Det finns en gräns där man får nog. Min sambo satt på läktaren med ont i hjärtat, säger han.

I torsdags gjorde Mattias Adelstam sin sista träning med laget. På torsdagsmorgonen fick han veta att styrelsen i ett möte kvällen innan accepterat att bryta kontraktet den 1 augusti. Anfallaren berättar att huvudorsaken till att han lämnar TFF är det som hände i senaste hemmamatchen mot Ljungskile, då han buades ut av hemmapubliken på Vångavallen.

– Jag kan inte gå ut och spela bra fotboll om jag inte har med mig min egen hemmapublik, säger han.

Mattias Adelstam har precis som resten av laget haft en tung vår men han är besviken på bristen av stöd av supportrarna.

– Jag har spelat fotboll i 25 år och aldrig varit med om att en publik går till personangrepp på det här sättet. Det har tagit hårt på mig och jag har inte alls mått bra.

Efter att ha blivit utbuad flera gånger i andra halvlek i vinstmatchen mot Ljungskile byttes Mattias Adelstam ut. Något som skedde under jubel och applåder från hemmapubliken. Lagkaptenen Dennis Melander valde efter matchen att konfrontera hemmaklacken samtidigt som Adelstam själv satt inlåst på toaletten.

– Jag satt där själv i en halvtimme. För egen del kändes det som att vi hade förlorat matchen. Jag ville bara gömma mig och försvinna, säger han.

Han uppskattar stödet från lagkaptenen men poängterar att det inte bara var klacken som buade.

– Även huvudläktaren där min sambo satt var väldigt nedvärderande. Visst får man tycka vad man vill, men vissa saker kanske man ska ta hemma vid frukostbordet, säger han.

Mattias Adelstam berättar att han tog beslutet om att lämna klubben dagen efter matchen.

– Jag är 30 år gammal och vet vad jag kan. Varken jag eller laget har presterat särskilt bra men jag har verkligen försökt och gjort mitt bästa. Jag tänker inte pina mig igenom matcherna, säger han.

Mattias Adelstam har inte hört mycket från klubbledningen men tycker att klubbdirektören Mattias Kronvall har skött situationen på ett bra sätt.

– Kronvall är kanon, han förstår att det inte gynnar någon när jag mår dåligt och ser även till mig som människa. De andra höga hönsen har jag inte mycket för, säger Adelstam som kommer att fortsätta med fotbollen någon annanstans.

Tränaren Anders Grimberg berättar att Adelstam har gjort ett gott intryck på honom.

– Det är synd att vi blir av med Mattias, men jag respekterar hans beslut. Han har kommit i en situation där han inte får ut det han vill av fotbollen. Samtidigt öppnar detta upp för andra spelare, säger han.

TFF har kört fyra träningar med hög intensitet de senaste tre dagarna. Grimberg njuter av att vara på plats och han är imponerad av provspelarna.

– De är unga och talangfulla. Framför allt Imenger Barnabas (22-årig mittfältare från Nigeria) imponerar på mig, säger Grimberg.